Akkerbouw

Nieuws 793 x bekeken

Groter aandeel import in verwerking aardappelen

Zoetermeer – Importaardappelen hadden vorige maand een aandeel van 49,3 procent in de totale verwerking van aardappelen in Nederland. Dat blijkt uit informatie van het Productschap Akkerbouw.

De totale hoeveelheid aardappelen die vorige maand in Nederland werd verwerkt, bedraagt 320.200 ton. Dit is een kleine 2 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. De verwerking van importaardappelen is met 157.800 ton echter bijna 19 procent groter dan een jaar geleden, terwijl er met 162.400 ton 16 procent minder binnenlandse aardappelen zijn verwerkt.

Over de maanden januari tot en met oktober komt de verwerking uit op 3,1 miljoen ton. Deze hoeveelheid is 7,3 procent groter dan een jaar geleden. Het aandeel importaardappelen is over deze periode gelijk aan vorig jaar met ongeveer een derde van alle verwerkte aardappelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.