Akkerbouw

Foto & video

De open dag van Rusthoeve en CZAV gaat virtueel

Vanwege de coronaperikelen kon de traditionele open dag van AIKC Rusthoeve en CZAV niet doorgaan. Om geïnteresseerden toch een indruk te geven van de ontwikkelingen op agrarisch gebied is besloten om de informatie via filmpjes over te brengen. Een fotografische impressie van een aantal onderwerpen.

 • Graszaadspecialist Jeroen Giessen en hoofd teelten van Rusthoeve Eelco Boot worden hier gefilmd tijdens een uitleg over graszaadproeven. - Foto's: Anton Dingemanse

  Graszaadspecialist Jeroen Giessen en hoofd teelten van Rusthoeve Eelco Boot worden hier gefilmd tijdens een uitleg over graszaadproeven. - Foto's: Anton Dingemanse

 • Een belangrijk gewas voor de akkerbouwer en daarom belangrijk voor proeven zijn de granen. CZAV laat traditioneel een uitgebreide proeven en demoveld bij de Rusthoeve aanleggen. Granenspecialist Peter Broekert van CZAV staat hier in het demoveld met 25 tarwerassen een en ander te verklaren.

  Een belangrijk gewas voor de akkerbouwer en daarom belangrijk voor proeven zijn de granen. CZAV laat traditioneel een uitgebreide proeven en demoveld bij de Rusthoeve aanleggen. Granenspecialist Peter Broekert van CZAV staat hier in het demoveld met 25 tarwerassen een en ander te verklaren.

 • Steeds terugkerend zijn de bemestingsproeven. Het blijft zoeken naar de combinatie die met zo laag mogelijke kosten zo hoog mogelijk rendement oplevert.

  Steeds terugkerend zijn de bemestingsproeven. Het blijft zoeken naar de combinatie die met zo laag mogelijke kosten zo hoog mogelijk rendement oplevert.

 • In de fungicideproef worden chemische en niet-chemische plantversterkers toegepast om te zien of het gewas weerbaarder wordt tegen met name schimmels. Alle middelen en combinaties worden getest op de tarwerassen Durand en Benchmark. Voor alle proeven geldt uiteraard dat de uiteindelijke opbrengst bepalend is of een proef is geslaagd.

  In de fungicideproef worden chemische en niet-chemische plantversterkers toegepast om te zien of het gewas weerbaarder wordt tegen met name schimmels. Alle middelen en combinaties worden getest op de tarwerassen Durand en Benchmark. Voor alle proeven geldt uiteraard dat de uiteindelijke opbrengst bepalend is of een proef is geslaagd.

 • Steven Dorrestijn van Syngenta maakt hier voor de camera aanschouwelijk wat de resultaten tot nog toe zijn van hun proeven in de teelt van uien.

  Steven Dorrestijn van Syngenta maakt hier voor de camera aanschouwelijk wat de resultaten tot nog toe zijn van hun proeven in de teelt van uien.

 • De veldboon wordt weer interessant als veevoerbestanddeel en als grondstof voor de vleesvervanger-industrie. In deze rassenproef van zomerveldboonrassen zijn hommels ingezet om voor bestuiving te zorgen.

  De veldboon wordt weer interessant als veevoerbestanddeel en als grondstof voor de vleesvervanger-industrie. In deze rassenproef van zomerveldboonrassen zijn hommels ingezet om voor bestuiving te zorgen.

 • Er is inmiddels wat luizendruk maar door de aanwezigheid van de hommels is chemische bestrijding eigenlijk niet mogelijk. Lieveheersbeestjes zijn dan nu de aangewezen bestrijders.

  Er is inmiddels wat luizendruk maar door de aanwezigheid van de hommels is chemische bestrijding eigenlijk niet mogelijk. Lieveheersbeestjes zijn dan nu de aangewezen bestrijders.

 • Naast de rassendemo's liggen er uitgebreide herbicidenproeven bij de suikerbieten. Bestaande middelen gaan er uit en nieuwe middelen worden getest. Marcel van Doorne van UPL bekijkt hier een onkruidplant die het gaat begeven, terwijl het bietengewas zo te zien weinig te lijden heeft.

  Naast de rassendemo's liggen er uitgebreide herbicidenproeven bij de suikerbieten. Bestaande middelen gaan er uit en nieuwe middelen worden getest. Marcel van Doorne van UPL bekijkt hier een onkruidplant die het gaat begeven, terwijl het bietengewas zo te zien weinig te lijden heeft.

De virtuele gewastour CZAV en Rusthoeve

Of registreer je om te kunnen reageren.