Akkerbouw

Foto & video

‘Studiereis Beste Gewasbeschermer geweldige ervaring’

Hubert Pals, Beste Gewasbeschermer 2016, bezocht in Canada aardappeltelers en een McCain-fabriek.

Hubert Pals, akkerbouwer in Zevenbergschen Hoek (Noord-Brabant) en winnaar Beste Gewasbeschermer 2016, vond de Canadareis een geweldige ervaring. “Met veel plezier kijken we terug op de tien dagen die we in Canada hebben rond gereisd.”

De akkerbouwer won in 2016 de wedstrijd ‘Beste Gewasbeschermer 2016, wie teelt de schoonste fritesaardappel’. De prijs bestond uit een drone en een aardappelgerelateerde studiereis voor twee personen naar Canada, beschikbaar gesteld door aardappelverwerker McCain. Begin juni reisde Pals naar Canada. Hij bezocht de McCain-fabriek en aardappeltelers.

Bekijk de foto’s die Pals maakte tijdens zijn reis onderaan dit artikel

Beste Gewasbeschermer 2017

Ook dit jaar organiseert Boerderij de wedstrijd Beste Gewasbeschermer. Deze editie zijn er twee categorieën: fritesaardappelen en zetmeelaardappelen. De prijzen zijn een aardappelgerelateerde studiereis, een Heliosec (opvangbak voor tankresten) ter waarde van € 5.000 en een Dacom-teeltregistratiepakket ter waarde van € 850.

Geef u voor 15 augustus op. Ook is het mogelijk om iemand voor te dragen. De winnaars worden op 12 december bekendgemaakt tijdens het akkerbouwcongres Grond om te boeren.

Foto

 • McCain introduceerde in Canada Hubert Pals, winnaar Beste Gewasbeschermer 2016, bij diverse Canadese akkerbouwers. Pals bekijkt de fritesaardappelen van de Canadese aardappelteler Michael Camps van CP farms. In Canada is phytophthora minder een issue dan in Europa, vanwege het droge weer. Irrigatie is noodzaak. - Foto's: Hubert Pals

  McCain introduceerde in Canada Hubert Pals, winnaar Beste Gewasbeschermer 2016, bij diverse Canadese akkerbouwers. Pals bekijkt de fritesaardappelen van de Canadese aardappelteler Michael Camps van CP farms. In Canada is phytophthora minder een issue dan in Europa, vanwege het droge weer. Irrigatie is noodzaak. - Foto's: Hubert Pals

 • Naast fritesaardappelen teelt Camps ook andere gewassen als tarwe.

  Naast fritesaardappelen teelt Camps ook andere gewassen als tarwe.

 • Naast het bezoek aan de fabriek en telers omvatte de reis ook ontspanning in de vorm van cultuur en natuur. Zo bezochten Pals en zijn vrouw Marie-José onder andere de Rocky Mountains.

  Naast het bezoek aan de fabriek en telers omvatte de reis ook ontspanning in de vorm van cultuur en natuur. Zo bezochten Pals en zijn vrouw Marie-José onder andere de Rocky Mountains.

 • Naast fritesaardappeltelers bezocht Pals ook pootgoedtelers. Een daarvan was de Nederlander Dirk Drost.

  Naast fritesaardappeltelers bezocht Pals ook pootgoedtelers. Een daarvan was de Nederlander Dirk Drost.

 • Veel verschillen, maar ook veel overeenkomsten, concludeert Pals. De aardappelruggen in Canada bedragen 90 centimeter.

  Veel verschillen, maar ook veel overeenkomsten, concludeert Pals. De aardappelruggen in Canada bedragen 90 centimeter.

Of registreer je om te kunnen reageren.