Akkerbouw

Foto & video 4 reacties

‘Ik wil geen extreme stappen zetten’

Frank (20) werkt fulltime bij Oomen Landbouw en Loonwerk in Almkerk. Indien nodig springt hij thuis bij, mits zijn werk het toelaat.

Franks vader en oom hebben in maatschap een akkerbouwbedrijf met aardappelen, zaai- en plantuien, spinazie, bonen, erwten, peterselie, wintertarwe en suikerbieten. Franks vader doet alle zaai- en oogstwerk, zijn oom het spuiten en de bemestingswerkzaamheden.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Niets. Ik wil de huidige bedrijfsvoering voortzetten. Het bouwplan is prima zo, ik hoef er geen andere gewassen bij en ik wil niets afstoten. Ook de huidige groeistrategie wil ik voortzetten: geen extreme stappen maar steeds een klein beetje. Mijn streven is wel om alles in eigen beheer te doen en geen gebruik te maken van loonwerk. Verder is het zaak om bij te blijven en op tijd te vernieuwen.”

Over vijf jaar ...

“Heb ik nog steeds mijn baan want mijn vader en oom kunnen nog wel 10 jaar vooruit. Misschien zit ik over vijf jaar in de maatschap, maar misschien ook niet. Dat gaan we de komende jaren eens rustig bekijken.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Laatste reacties

 • moi !

  Ik kan me hier wel iets bij voorstellen.

 • Peter de Farmers Funder

  Mooi om te zien dat er opvolgers zijn die gestage groei en bijblijven als stip op de horizon hebben; prachtige basis voor de toekomst.

 • farmerbn

  Apart eigenlijk dat hij bij een loonwerker werkt en zeker is dat hij in de toekomst al het werk zelf wil uitvoeren. Je zou denken dat hij bij klanten komt die sommige zaken laten uitvoeren omdat dat de beste methode is. Hij geeft misschien aan dat loonwerk niet de beste methode is (in hun geval). Wat is het verschil van hun bedrijf met die van de anderen?

 • duiding

  Pals-power

Of registreer je om te kunnen reageren.