Akkerbouw

Foto & video 2 reacties

Vergelijking smartfarmingtechnieken

Meten in gewassen met sensoren of luchtbeelden geeft de akkerbouwer veel inzicht in de gewasgroei en bodemconditie. Reden voor de vakbeurs Agro Techniek Holland (ATH) en Delphy om een demoterrein aan te leggen, waarin de aardappelgroei gedurende het seizoen met verschillende sensingtechnieken in kaart gebracht wordt.

Bekijk ook het dossier luchtfotografie.

Laatste reacties

  • wortel

    Optrix sensoren, is dat wel de referentie? Meten biomassa en nitraat door elkaar en dat gaat niet met elkaar op. Toestel heeft geen waarde.

  • HermanKrebbers

    Daarom vergelijken we alle technieken en analyseren we relaties sensoren met harde absolute stikstof- en biomassametingen. Drone-NDRE beelden geven mooi verschillen in stikstofopname in zones in veld weer. Kan niet direct met sensoren die strooksgewijs meten. Interessant op op ATH beurs 7-10 sept op Smart Framing Paviljoen verder te praten

Of registreer je om te kunnen reageren.