Akkerbouw

Foto & video 1 reactie

Bemesting gewas variëren aan de hand van luchtbeelden

Akkerbouwer René Speelman in Eerste Exloërmond (Drenthe) onderzoekt mogelijkheden om aan de hand van Delphy-luchtbeelden de bemesting van zijn gewas te variëren.

Speelman combineert de luchtbeelden met de wekelijkse waarnemingen uit de gewassensor voor op de trekker. De akkerbouwer stelt vast dat het hier de boerenpraktijk is, waar de ontwikkelingen plaatsvinden. "De proefboerderijen lopen achter op wat wij doen."

Lees alles over deze serie op boerderij.nl/luchtfotografie.

Eén reactie

  • boer drenth

    Wat kost dit allemaal en wat leverd het meer op. Ze moeten een keer vertellen wat het netto resultaat is. Als akkerbouwer ken je je eigen land wel . En het bij mesten op mindere plekken is toch bij iedereen bekent. Maar ik blijf de nieuwe ontwikkelingen volgen .. succes.

Of registreer je om te kunnen reageren.