Akkerbouw

Foto & video 4 reacties

Boer Wim van Boer zoekt Vrouw zoekt nieuwe uitdaging

Boer Wim uit Boer zoekt Vrouw woont op misschien wel het mooiste stukje van de wereld. Op Simba Farm worden misschien wel de beste bonen ter wereld verbouwd. Het bedrijf is echter van zijn schoonbroer en zijn zus. Wim is verantwoordelijk voor de groenteteelt, maar die wordt afgebouwd. Het bedrijf ligt ontzettend afgelegen. Moshi, de dichtstbijzijnde stad, ligt ruim een uur verderop.

Foto

 • Het bedrijf ligt op de flanken van de Kilimanjaro, de hoogste alleenstaande berg ter wereld. Voor bonen is het klimaat ideaal. Op drie graden zuiderbreedte en op een hoogte van 1.800 meter wordt het ’s zomers hooguit 30 graden. In het regenseizoen koelt het nooit af onder de 8 graden.

  Het bedrijf ligt op de flanken van de Kilimanjaro, de hoogste alleenstaande berg ter wereld. Voor bonen is het klimaat ideaal. Op drie graden zuiderbreedte en op een hoogte van 1.800 meter wordt het ’s zomers hooguit 30 graden. In het regenseizoen koelt het nooit af onder de 8 graden.

  Foto: Foto: Marc van der Sterren
 • Het klimaat is zeer gunstig, maar de gewasschade is soms zeer exotisch. Op deze foto zien we olifantenschade. Bavianen geven soms ook overlast. Of elanden of zebra’s. Allemaal beschermde dieren, dus er valt niks tegen te doen, behalve verjagen, richting het Nationaal Park.

  Het klimaat is zeer gunstig, maar de gewasschade is soms zeer exotisch. Op deze foto zien we olifantenschade. Bavianen geven soms ook overlast. Of elanden of zebra’s. Allemaal beschermde dieren, dus er valt niks tegen te doen, behalve verjagen, richting het Nationaal Park.

  Foto: Foto: Marc van der Sterren
 • Er werken ongeveer veertig vaste krachten. Trekkerchauffeurs, monteurs, medewerkers in de tuin, de bewaking van de lodge en herders om het vee te hoeden. Tijdens de onkruidbestrijding en de oogst worden tot wel 200 losse krachten ingehuurd. Handenarbeid tijdens de oogst geeft weinig beschadiging. Ook dat komt ten goede aan de kwaliteit van de exportbonen.

  Er werken ongeveer veertig vaste krachten. Trekkerchauffeurs, monteurs, medewerkers in de tuin, de bewaking van de lodge en herders om het vee te hoeden. Tijdens de onkruidbestrijding en de oogst worden tot wel 200 losse krachten ingehuurd. Handenarbeid tijdens de oogst geeft weinig beschadiging. Ook dat komt ten goede aan de kwaliteit van de exportbonen.

  Foto: Foto: Marc van der Sterren
 • Van de 2.550 hectare ligt ongeveer een kwart van de grond braak of in wisselbouw. En het wordt gebruikt als graasgebied voor het vee. Voor de 250 blackhead persian schapen en 200 stuks Boran vleesvee. Slechts drie koeien worden gemolken. Voor de kaas en yoghurt voor de lodge en voor eigen gebruik.

  Van de 2.550 hectare ligt ongeveer een kwart van de grond braak of in wisselbouw. En het wordt gebruikt als graasgebied voor het vee. Voor de 250 blackhead persian schapen en 200 stuks Boran vleesvee. Slechts drie koeien worden gemolken. Voor de kaas en yoghurt voor de lodge en voor eigen gebruik.

  Foto: Foto: Marc van der Sterren
 • Op 1.500 hectare worden bonen en granen verbouwd. Breekbouten zijn geen overbodige luxe op de vruchtbare vulkanische kleigrond waarvan 70 procent afslibbaar. De teeltaarde varieert van 35 tot 125 centimeter. Daaronder ligt overal lavagesteente.

  Op 1.500 hectare worden bonen en granen verbouwd. Breekbouten zijn geen overbodige luxe op de vruchtbare vulkanische kleigrond waarvan 70 procent afslibbaar. De teeltaarde varieert van 35 tot 125 centimeter. Daaronder ligt overal lavagesteente.

  Foto: Foto: Marc van der Sterren
 • Wims afdeling is de groentenkwekerij met onder meer producten als asperges, rabarber en artisjokken. Onder dit schaduwnet kweekt hij plantmateriaal op. Maar de complexe logistiek en distributie van de versproducten maken het duur. De tuinbouw is daarom afgebouwd van 10 naar 3 hectare. Wim krijgt z’n handen vrij voor andere zaken…

  Wims afdeling is de groentenkwekerij met onder meer producten als asperges, rabarber en artisjokken. Onder dit schaduwnet kweekt hij plantmateriaal op. Maar de complexe logistiek en distributie van de versproducten maken het duur. De tuinbouw is daarom afgebouwd van 10 naar 3 hectare. Wim krijgt z’n handen vrij voor andere zaken…

  Foto: Foto: Marc van der Sterren

Marc van der Sterren

Laatste reacties

 • Sjaak

  Hij zoekt een nieuwe uitdaging.....

  Een vrouw kan een behoorlijke uitdaging zijn óf veroorzaken...:)

 • Tuig

  Schade door een eland? Verdwaald
  zeker?

 • ikkethuis

  dikwijls ziet er alles veel mooier uit als het in werkelijkheid is.

 • ed12345


  Ikkethuis ik heb hem op boer zoekt vrouw bekeken en heb bewondring voor mensen die onder zulke extreme omstandigheden toch kunnen en willen boeren

Of registreer je om te kunnen reageren.