Akkerbouw

Foto & video 5 reactieslaatste update:31 jul 2015

Vooruitvliegende drones en master-slavecombinaties

Willem Eriks van DUBEX verwacht dat in de toekomst drones voor spuitmachines zullen uitvliegen om te monitoren. Een rijdende spuitmachine zonder iemand op de trekker ziet hij uit veiligheidsoverwegingen nog niet gebeuren. Wel een master-slavecombinatie. De eerste bemand en de andere machines onbemand, parallel werkend op het land. Dit zegt hij in aflevering twee van een serie waarin specialisten, in aanloop naar de verkiezing 'Beste gewasbeschermer', aan het woord komen.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • agratax2

  Eriks heb je ook gedacht aan zinnig werk voor de mensen die jij denkt af te serveren met je nieuwe technologie, van meerdere machines door 1 man bedient? Laten we wel zijn de uitvinders van deze techniek zijn iets meer geschoold dan de gemiddelde werknemer. Er is niets frustrerender dan geen werk hebben en voor de werker is niets frrustrerender dan werken om zowel jezelf als enkele werkelozen in leven te houden.

 • japiani

  Agratax dit is een reactie uit het tijdperk stoommachine en sindsdien bij iedere nieuwe uitvinding geroepen en altijd niet terecht gebleken.

 • agro1

  atax, de gemiddelde boer is 60+. de weinige jongeren zullen veel met weinig handen moeten doen, gelukkig is het paard ook uit het werk verdwenen, ben daar persoonlijk zeeer gelukkig mee. ontwikkelingen zijn niet te stoppen. neem eruit wat je moet gebruiken en ga ermee om zoals je ze wilt gebruiken. ciolos boppe!!!!

 • John*

  dankzij al deze ontwikkelingen zijn de voedselprijzen laag en heeft de economie zo kunnen groeien.

 • agro1

  john, zijn de voedselprijzen ONVERANTWOORD laag zal je bedoelen. dit soort 'economie' heet ook wel roofbouw. als het maar lang genoeg doorgaat stopt het vanzelf, mooi he??? ciolos boppe!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.