Akkerbouw

Foto & video 4 reacties

Soms voor de troepen uitlopen

In één werkgang de zorgen voor een akkerbouwer wegnemen. Dat is de doelstelling van loonbedrijf Breure in Klaaswaal. Met hun pootcombinatie zjjn ze weer voorlopers. Dat de stappen in het verleden wel eens heel groot waren, dat geeft Arjan Breure toe.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • jakejh

  waarom geen vloeibare fosfaat?

 • shovel-joopie

  Ik zie de combinatie nu op lichtere kleigrond aan het werk, denkt loonbedrijf Breure dat dit dit jaar ook op zwaardere kleigronden gaat werken, als ik nu kijk dat hier al bietenland met een frontfrees bewerkt moet worden en zelfs een aantal keren op hetzelfde perceel moet worden gereden, ben ik heel erg benieuwd of het poten in 1 werkgang met deze combinatie gaat werken.

 • shovel-joopie

  Ik zie de combinatie nu op lichtere kleigrond aan het werk, denkt loonbedrijf Breure dat dit dit jaar ook op zwaardere kleigronden gaat werken, als ik nu kijk dat hier al bietenland met een frontfrees bewerkt moet worden en zelfs een aantal keren op hetzelfde perceel moet worden gereden, ben ik heel erg benieuwd of het poten in 1 werkgang met deze combinatie gaat werken.

 • AJBreure

  Voor vloeibare fosfaat moet er dan een derde tank, pomp, etc op de machine gebouwd worden. Dat is een beetje lastig. De fosfaat granulaat wordt netjes onder de knol gestrooid. Dat werkt super!!
  Met een beetje geduld en een beetje voorbewerken gaat het op de zwaardere grond best lukken. Tot nog toe is de aanaardkap steeds gebruikt, ook op zware grond die hiervoor bekwaam was. Het is hier goed boeren op de Hoeksche-Waardse klei.

Of registreer je om te kunnen reageren.