Akkerbouw

Foto & video 2 reacties

Nieuwbouw voor loonbedrijf

Loonbedrijf Van den Dries bouwt nieuwe bedrijfshallen ter vervanging van de oude bedrijfsgebouwen die als gevolg van brand verloren gingen.

Foto

 • Bij loonbedrijf Van den Dries in 's-Heerenhoek (Zld.) is de bouw begonnen van de bedrijfsloodsen. Deze vervangen de loodsen die afgelopen zomer bij een grote brand in de as werden gelegd. Jan van den Dries legt aan de hand van een bouwtekening uit hoe de hallen er uit komen te zien.

  Bij loonbedrijf Van den Dries in 's-Heerenhoek (Zld.) is de bouw begonnen van de bedrijfsloodsen. Deze vervangen de loodsen die afgelopen zomer bij een grote brand in de as werden gelegd. Jan van den Dries legt aan de hand van een bouwtekening uit hoe de hallen er uit komen te zien.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Dit detail van de bouwtekening laat het voorste deel van de dubbele bedrijfshal zien. Links komt de werkplaats van 20 bij 25 meter met rechts daarnaast kantine, sanitair en magazijn. Het overige deel van de in totaal 2.400 m² vloeroppervlak is voor opslag van de machines.

  Dit detail van de bouwtekening laat het voorste deel van de dubbele bedrijfshal zien. Links komt de werkplaats van 20 bij 25 meter met rechts daarnaast kantine, sanitair en magazijn. Het overige deel van de in totaal 2.400 m² vloeroppervlak is voor opslag van de machines.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Uitvoerend bouwbedrijf Hoondert Staalbouw heeft het eerste stuk loodsgeraamte geplaatst. Op de voorgrond een hoek van de toekomstige werkplaats. Over de hele breedte komt hier een looptakel met hefgewicht van 5 ton. De muren van de werkplaats worden extra brandwerend uitgevoerd. Op een betonnen muur van 3 meter hoog en 15 centimeter dik wordt de rest van de wanden uitgevoerd in sandwichplaat, met glas-en steenwol als isolatie.

  Uitvoerend bouwbedrijf Hoondert Staalbouw heeft het eerste stuk loodsgeraamte geplaatst. Op de voorgrond een hoek van de toekomstige werkplaats. Over de hele breedte komt hier een looptakel met hefgewicht van 5 ton. De muren van de werkplaats worden extra brandwerend uitgevoerd. Op een betonnen muur van 3 meter hoog en 15 centimeter dik wordt de rest van de wanden uitgevoerd in sandwichplaat, met glas-en steenwol als isolatie.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Aan de achterkant plaatsen medewerkers alvast de borstwering. De bouwkraan wordt binnenkort vervangen en dan wordt dat moeilijker. Een paneel borstwering zweeft nog even voordat deze op zijn plaats staat.

  Aan de achterkant plaatsen medewerkers alvast de borstwering. De bouwkraan wordt binnenkort vervangen en dan wordt dat moeilijker. Een paneel borstwering zweeft nog even voordat deze op zijn plaats staat.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Op deze manier schiet muurtjes metselen wel lekker op.

  Op deze manier schiet muurtjes metselen wel lekker op.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
De borstweringpanelen bestaan uit een dubbele betonplaat met daartussen isolatie. De zijde voor de binnenkant is glad beton en de buitenzijde is in dit geval uitgevoerd als halfsteens metselwerk.

  De borstweringpanelen bestaan uit een dubbele betonplaat met daartussen isolatie. De zijde voor de binnenkant is glad beton en de buitenzijde is in dit geval uitgevoerd als halfsteens metselwerk.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Het overige deel van de buitenwanden wordt opgebouwd uit stalen sandwichplaten met 10 centimeter pir-isolatie. Het dak wordt vergelijkbaar uitgevoerd.

  Het overige deel van de buitenwanden wordt opgebouwd uit stalen sandwichplaten met 10 centimeter pir-isolatie. Het dak wordt vergelijkbaar uitgevoerd.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
De bouwtekening van de voorzijde laat duidelijk zien dat de nieuwbouw hoger wordt dan de loodsen die tijdens de brand gespaard zijn gebleven. De nieuwbouw wordt 10 meter hoog en bijna 10 meter dieper dan de bestaande bouw. De elektrisch bediende overheaddeuren worden 5 meter hoog en 8 mtr breed. Dit type deuren komt ook in de bestaande bouw.

  De bouwtekening van de voorzijde laat duidelijk zien dat de nieuwbouw hoger wordt dan de loodsen die tijdens de brand gespaard zijn gebleven. De nieuwbouw wordt 10 meter hoog en bijna 10 meter dieper dan de bestaande bouw. De elektrisch bediende overheaddeuren worden 5 meter hoog en 8 mtr breed. Dit type deuren komt ook in de bestaande bouw.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 

Hier is goed te zien dat de nieuwbouw hoger wordt en voorbij de bestaande bouw steekt. Deze krijgt straks ook een opknapbeurt, net als de andere bedrijfsgebouwen. Asbest op het dak wordt vervangen.

  Hier is goed te zien dat de nieuwbouw hoger wordt en voorbij de bestaande bouw steekt. Deze krijgt straks ook een opknapbeurt, net als de andere bedrijfsgebouwen. Asbest op het dak wordt vervangen.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Het bouwbedrijf is nog maar in de beginfase en moet nog een berg werk verzetten. Op de voorgrond de trekstangen die de dakspanten op hun plaats moeten houden.

  Het bouwbedrijf is nog maar in de beginfase en moet nog een berg werk verzetten. Op de voorgrond de trekstangen die de dakspanten op hun plaats moeten houden.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Een detail van het dakspant met de trekstangen. Het gehele stalen geraamte van de dubbele bedrijfshal wordt als een mecanodoos in elkaar gezet. De bouten en moeren zitten nog niet muurvast. Dit gebeurt pas als het gehele geraamte staat. Tijdens de opbouw moet de constructie nog enige flexibiliteit hebben om te voorkomen dat de maatvoering niet blijkt te kloppen. Aan de bovenkant van de staanders zijn de nokken te zien waarop de stalen liggers komen voor de looptakel.

  Een detail van het dakspant met de trekstangen. Het gehele stalen geraamte van de dubbele bedrijfshal wordt als een mecanodoos in elkaar gezet. De bouten en moeren zitten nog niet muurvast. Dit gebeurt pas als het gehele geraamte staat. Tijdens de opbouw moet de constructie nog enige flexibiliteit hebben om te voorkomen dat de maatvoering niet blijkt te kloppen. Aan de bovenkant van de staanders zijn de nokken te zien waarop de stalen liggers komen voor de looptakel.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Het gebruikelijke werk tijdens de winterperiode gaat gewoon door. De voorbanden van een John Deere-trekker zijn versleten en worden vervangen.

  Het gebruikelijke werk tijdens de winterperiode gaat gewoon door. De voorbanden van een John Deere-trekker zijn versleten en worden vervangen.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Het eerste werk dat weer uitgevoerd wordt is waarschijnlijk mest uitrijden. De trike en sleepslang moeten dan weer bedrijfsklaar zijn.

  Het eerste werk dat weer uitgevoerd wordt is waarschijnlijk mest uitrijden. De trike en sleepslang moeten dan weer bedrijfsklaar zijn.

  Foto: Anton Dingemanse
 • 
Als een machine is nagekeken en bedrijfsklaar is, plakt een medewerker er een sticker met datum op, zodat de staat van de machine weer vastligt.

  Als een machine is nagekeken en bedrijfsklaar is, plakt een medewerker er een sticker met datum op, zodat de staat van de machine weer vastligt.

  Foto: Anton Dingemanse

Laatste reacties

 • B Meer

  goei'n handel zeggen wij in uden

 • shovel-joopie

  Toch zeg ik petje af, dat je na zo'n ramp je je bedrijf weer vanaf de eerste steen moet opbouwen. Ik wens loonbedrijf van den Dries heel veel geluk voor de komende jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.