Akkerbouw

Achtergrond

Saldoberekening Engels raaigras

'Goed resistent ras, prima derdejaars opbrengst.'

Het perceel dat Adri en zoon Hans Risseeuw voor de teelt van Engels raaigras huurden van Het Zeeuwse Landschap, is inmiddels verkocht aan een veehouder. "Het was heel goede grond, maar vrij zwaar voor akkerbouw", zegt Adri Risseeuw. Wij teelden er derdejaars Engels raai van het ras Dromara op." Voor een derdejaars teelt is de teler tevreden over de opbrengst "Het ras is bovendien goed resistent tegen zwarte roest, wat door de hoge ziektedruk een prettige bijkomstigheid is". Hij ging er met Roundup in de rugspuit doorheen om te selecteren. "In december liepen er schapen op, die hebben het goed kaal gezet." In maart en april had het gewas te lijden van de droogte en bleef het wat achter. "Maar het was een proper perceel, we hadden er niet veel werk aan." Over de opbrengst is de teler zeer tevreden: "Voor een derdejaars perceel mogen we absoluut niet klagen over de opbrengst."

 

.

Redactie Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.