Foto: Peter Roek RundveeNieuws

Milcobel verlaagt melkprijs januari 2023

Het Belgische zuivelbedrijf Milcobel verlaagt de melkprijs van januari met € 3 naar € 50,50 per 100 liter melk.

Gebaseerd op 43 gram vet per liter en 35 gram eiwit per liter en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid, kan dat bedrag voor Belgische leveranciers oplopen tot € 55 per 100 liter.

Blijvende dalende lijn in zuivelmarkt

Milcobel constateert dat de zuivelmarkten in een blijvende dalende lijn zitten en ziet dat de grote onzekerheid in China daar veel invloed op heeft. Ook blijven de hoge inflatie en stijgende loonkosten de internationale zuivelmarkten sterk beïnvloeden.

Lees ook: Zuivelprijzen zakken verder in slechte markt

Berekende melkprijs € 53,73

Voor de Nederlandse situatie komt de door F&A berekende melkprijs uit op € 53,73 per 100 kilo melk, gebaseerd op 4,45% vet en 3,58% eiwit. Het verschil met de melkprijs in december 2022 is € 3,18. Als de melkprijs net als in 2022 met 4,42% vet en 3,57% eiwit zou worden berekend, was het verschil 26 cent meer geweest. De bedragen zijn exclusief btw en de bijdrage van 5 cent is in de Nederlandse situatie in mindering gebracht.


Nieuwsbrief zuivelmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Reacties

  1. Dus de hoge inflatie en stijgende loonkosten worden op de boer afgewenteld. Makkelijk. Is een bedrijf daar niet zelf verantwoordelijk voor? De boer betaald de verhoogde inflatie en stijgende loonkosten voor zijn eigen bedrijfsvoering en op deze manier ook van de verwerker. Melkverwerker moet eens op eigen benen durven staan.

Beheer
WP Admin