Varkenshouderij

Nieuws 3030 x bekeken

2.000 varkens omgekomen bij stalbrand Kruisland

Bij een stalbrand op een Brabants varkensbedrijf zijn afgelopen vrijdag 2.000 varkens omgekomen.

Bij een stalbrand in Kruisland zijn afgelopen vrijdag 2.000 varkens omgekomen. Dat meldt dagblad BN De Stem op zijn website. De brand is ontstaan tijdens dakbedekkingswerkzaamheden. De brandweer was snel ter plaatse, maar de dieren in de brandende stallen waren niet meer te redden. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de andere stallen op het bedrijf.

'Geen asbest vrijgekomen'

De rookwolken waren tot in de verre omgeving te zien. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant is bij de stalbrand geen asbest vrijgekomen. Wel adviseerde zij omwonenden die last hadden van de rook om ramen en deuren dicht te houden. Burgemeester van de Belt en wethouder Zijlmans waren 's middags ter plaatse om poolshoogte te nemen. Zij complimenteerden de brandweer voor haar inzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.