Varkenshouderij

Nieuws 3296 x bekeken 4 reacties

Vee&Logistiek trekt handen af van beursprijs varkens

De beursprijs voor vleesvarkens valt sinds 1 januari van dit jaar niet meer onder het beheer van veehandelsorganisatie Vee&Logistiek. De belangenbehartiger van veehandelaren heeft de organisatie doorgespeeld aan Kenniscentrum DCA. Het bedrijf in Lelystad zal ook de publicatie van beursprijs op zich nemen.

Vee&Logistiek geeft DCA een financiële bijdrage voor het organiseren van de beursprijs. Cees Oostrom, voorzitter sectorcommissie varkens- en biggenhandel bij Vee&Logistiek, geeft hierbij wel aan dat de organisatie op een gegeven moment stopt met de financiële ondersteuning.

Varkenshouder met DCA-abonnement

Dat DCA betrokken is bij de beursprijs, is niet nieuw. Eerder was het kenniscentrum al supervisor bij de totstandkoming van de prijs. Nu de organisatie van de prijs volledig in handen is van DCA, ligt ook de publicatie van de prijs bij het bedrijf. Alleen via een abonnement bij DCA kan de varkenshouderij de prijs ontvangen.

Opzet beursprijs

Aan de opzet van de beursprijs verandert weinig. Handelaren geven hun prijzen door en op basis van die prijzen en marktinformatie van DCA wordt vervolgens de prijs bepaald.

Laatste reacties

 • wimpy

  transparantie ten top alleen met een abonnement kun je de notering inzien was die niet bedoeld om meer duidelijkheid te geven voor de export?

 • John*

  betalen om een ander de prijs te laten maken... volgens mij kan dat best van die 2 euro per big die ze aan kosten in rekening brengen of 2 euro commissie die ze per varken ontvangen.

 • leftturn

  transparantie totdat je vraagt om openheid. enkele grote handelaren bepalen de prijs.
  de beursprijs zal zo nooit wat worden.

 • kbg

  met ons allen de hand op de knip houden fokkers, geen kosten bij je prijsafspraken anders weser ems, hiervoor hoef je geen kosten te betalen. We hebben al genoeg parasieten aan ons vreten en deze kan er net niet meer bij. Laat die DCA verrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.