Varkenshouderij

Nieuws 2239 x bekeken 1 reactie

Sterkere daling Duitse varkensslachtingen

Wiesbaden - Duitse slachterijen verwerkten in de eerste vier maanden 19,40 miljoen vleesvarkens. Dat is 1,8 procent, ofwel 361.000 dieren, minder dan in de eerste vier maanden van 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis.

De daling van het aantal Duitse varkensslachtingen zette in april versneld door. In het eerste kwartaal was nog sprake van een verlies van 1,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Duitse slachterijen importeerden in de eerste vier maanden 1,6 miljoen vleesvarkens. Dat is bijna 4 procent minder dan in de maanden januari tot en met april van 2013. Het aanbod van Duitse vleesvarkens daalde met 1,6 procent naar 17,8 miljoen stuks.

Eén reactie

  • John*

    die prijzen zullen nu toch is flink door mogen trekken met zo n sterke daling en met wat er nu nog aan dalingen aankomt

Of registreer je om te kunnen reageren.