Varkenshouderij

Nieuws 1147 x bekeken 2 reacties

Litouwse overheid bouwt omheining tegen zwijnen

Vilnius - De Litouwse overheid trekt 750.000 euro uit voor de bouw van een omheining, die wilde zwijnen in de bossen in het zuidwesten van het land moet tegenhouden, zodat ze niet verder naar het westen trekken.

De Litouwers hebben al diverse maatregelen genomen om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest in hun land tegen te gaan. Tot nog toe is het virus alleen gevonden bij wilde zwijnen in de districten van Varena en Alitus. Uit voorzorg zijn bij veehouders in het zuidwesten ook al diverse varkensstapels geruimd, waarvoor ze compensatie krijgen van hun eigen overheid en van Brussel.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    wijze zet, les voor nederland, hef de ecologische verbindingszones ommiddelijk op

  • Elevage

    in Nederland, heb ik net gelezen mag je geen hekken zetten ivm inperking van de ruimte van de beschermde dieren. Hier doet de hele regering mee ;-)

Of registreer je om te kunnen reageren.