Rundveehouderij

Nieuws 7067 x bekeken 12 reacties

Nederland wil 80 miljoen kilo minder melken

De Nederlandse melkveehouderij wil ruim 80 miljoen kilo melkproductie tijdelijk inleveren in de periode van oktober tot en met december. Dat blijkt uit een inventarisatie.

Als alle aanvragen worden toegekend, krijgen de melkveehouders daarvoor gezamenlijk ruim €11 miljoen van de Europese Unie.

Dat blijkt uit de inventarisatie die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft gemaakt van alle aanvragen voor deelname aan de regeling tegemoetkoming vermindering melkproductie.

Gemiddeld 20.423 kilo per melding

In totaal zijn 3.932 verzoeken ingediend voor een productievermindering van 80.304.818 kilo melk. De gemiddelde productievermindering is 20.423 kilo per melding.

Deze week Brussels besluit over toekenning

De Europese Commissie beslist deze week over de toekenning. In totaal is voor de regeling €150 miljoen beschikbaar. Als er overintekening is, zal de toegekende hoeveelheid worden aangepast naar evenredigheid van de intekening.

Gegevens over de deelname in andere landen zijn nog niet beschikbaar.

Laatste reacties

 • alco1

  Sinterklaas is vroeg dit jaar.

 • oorspronkelijk

  wat een sarcasme
  niet mijn voorkeur maar positief dat er iets gebeurd

 • Farmer4life2

  Ik ben meer fan van melk vermindering dan van opslag.....

 • landboer

  Ik ook.

 • alco1

  Farmer en landboer.
  Ik kan met jullie meedenken als je voor melkvermindering kiest vanwege minder druk op de mestmarkt.
  De melkprijs zal er geen sikkepit door veranderen.

 • @alco1 op korte termijn misschien niet, maar voor de nabetaling wel (minder melk die met verlies verkocht moet worden) en minder opslag die volgend jaar vrijkomt en op de melkprijs gaat drukken..

 • Fokkoeien

  Laten de boeren die voor 2 juli de grote aantallen koeien hebben gebracht, maar eerst hun aantal op orde brengen! Dan komt de rest misschien ook?

 • kuiken007

  wel vreemd voor varkensvlees en eieren zijn er nooit van die regelingen!!!
  de veeboeren krijgen al mega subsidies elk jaar

 • Tonnis

  Helemaal mee eens 007, maar kan iemand mij uitleggen waarom dit in de melkveehouderij wel kan, en in de varkens en pluimveehouderij niet.

 • alco1

  Varkens en kippenboeren krijgen net zo goed subsidie als ze land hebben.

 • pinkeltje

  Dat zoiets in de melkveehouderij wel gebeurt en in de varkenshouderij niet is het gevolg van het gegeven dat varkenshouderij door de jaren heen door de politiek nog zozeer als een primair landbouwbedrijf maar meer als een handelsonderneming wordt gezien. Je koopt een product in (biggen), voegt daar waarde aan toe (groei) en je verkoopt het product (slachterij). Dat gaat volgens de wetten van vraag en aanbod en vandaar ook het beroemde economische principe van de varkenscyclus. Veehouderij wordt gezien als primaire landbouw, grond gebonden, weinig mogelijkheden om snel op de markt situatie in te spelen. Plus het psychologische deel van wat de mensheid zich van een boerenbedrijf voorstelt. Met de slager, de bakker of de winkelier op de hoek heeft niemand medelijden als die het hoofd niet boven water houdt. Als een boer het niet redt dan vinden de meeste mensen dat echt erg en wordt er geroepen om bescherming door de overheid.

 • Tonnis

  Beste Alco het gaat hier niet om subsidie, het gaat hierom een vergoeding om niet te produceren.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.