FrieslandCampina verhoogt melkprijs - Foto: ANP RundveeNieuws

FrieslandCampina verhoogt melkprijs met €1,25

FrieslandCampina verhoogt zowel de garantieprijs gangbare melk als voor biologisch melk met €1,25 per 100 kilo. De gangbare garantieprijs komt uit op €26,25, de bio-garantieprijs op €46,25.

Met deze stap verhoogt FrieslandCampina net een cent per 100 kilo meer dan Arla. Arla verhoogde eind vorig week de melkprijs voor september met €1,24. De Scandinavische onderneming betaalt overigens wel een iets hogere melkprijs dan FrieslandCampina. Bij 700.000 kilo per jaar telt Arla voor september €26,26 per 100 kilo neer, FrieslandCampina betaalt €26,13. Gemiddeld tot en met september betaalt Arla 14 cent per 100 kilo meer.

Biologische melkveehouders zitten juist weer beter bij FrieslandCampina. Daar krijgen ze in september een melkprijs van €46,53 per 100 kilo (bij 600.000 kilo per jaar. Bij Arla ontvangen ze €42,41.Bovendien gaat de biologische melkprijs bij FrieslandCampina juist weer omhoog, terwijl die bij Arla nog iets daalt.

Bekijk het verloop van de voorschotmelkprijs van FrieslandCampina en andere zuivelbedrijven via Boerderij Op Maat

Noteringen basiszuivel omhoog

FrieslandCampina verwacht dat de de melkprijzen van de referentiebedrijven (onder meer Arla, DMK) in september zullen stijgen. De positieve ontwikkeling is het gevolg van de stijgende noteringen voor bijna alle basiszuivel, met boter en foliekaas als uitschieters. Het melkaanbod in de EU is geleidelijk aan het afnemen bij een min of meer stabiele vraag. Voor de biologische zuivel ziet FrieslandCampina weer hogere prijzen door een licht stijgende vraag, met name in Nederland.

Later deze week maakt het Duitse DMK de september-melkprijs bekend. Duitse boeren speculeren al op een verhoging met €2 per 100 kilo, waarmee de melkprijs dan uitkomt op €22 per 100 kilo.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin