Rundveehouderij

Nieuws 1460 x bekeken 2 reacties

Zwavel strooien voor tweede snede gras

Gebruik voor de bemesting van de tweede snede een zwavelhoudende meststof. Veel percelen hebben dit voorjaar namelijk flinke zwaveltekorten gehad, zelfs wanneer er wel zwavel is bemest.

Dit meldt Groeikracht op basis van gegevens van diverse eigen proefvelden.

Dat de zwavel niet in het gras zit is het gevolg van de erg koude groeiperiode in april. Door de kou heeft de bodem geen zwavel beschikbaar gemaakt. Omdat zwavel nog sneller uitspoelt dan stikstof, is het zelfs bij een ruime dosering in de eerste snede raadzaam de tweede nogmaals te bemesten met een zwavel-meststof. Een zwaveltekort kan zomaar 20% opbrengst kosten, zo meldt Gerard Abbink van Groeikracht.

Wat is goed ruwvoer? Welk rassen past bij mij en mijn bedrijf? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens het Boerderij-evenement Ruwvoerronde. Bent u er ook bij op 23 of 30 juni?

Laatste reacties

  • farmerbn

    Wel ja weer kopen en strooien. Beter extra drijfmest dan komt er ook extra zwavel. De boer krijgt hierdoor meer kosten en de bespaarde zwavel (door zuivere industrie en verkeer) gaat alsnog op het land. Vroeger kreeg je door regen gratis zwavel op je land en nu moet je twee keer zwavel kopen.

  • Daan1

    vraag een varkenshouder in de buurt, rijdt zijn spuiwater uit de chemische wasser graag voor u uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.