Rundveehouderij

Nieuws 2760 x bekeken

IJsmaker Hengelo verhuist na brandstichting

IJsmaker De Dessert Meesters herstart in mei de productie in een tijdelijke locatie in Oldenzaal. Eind maart ging het oude pand van het bedrijf in Hengelo in vlammen op na, zoals de politie nu constateert, een aangestoken brand.

De Dessert Meesters is een van de 5 bedrijven van de familie Roerink, vanouds een melkveebedrijf, dat in de zuivelverwerking is gegaan. Het totale bedrijf telt zo'n 300 werknemers.

Het grootste deel van de melk wordt betrokken van een eigen melkveebedrijf plus een aantal boeren in de omgeving. Een ander deel van de melk wordt bijgekocht. Andere bedrijven van de Roerink Food Family zijn: De Zuivelhoeve, de Zuivelhoeve Winkels, Heksenkaas en Happy Goat.

Herbouw wordt nog bekeken

Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat nog moet worden uitgezocht of herbouw van de ijsfabriek mogelijk en gewenst is op de oude locatie die is afgebrand. De Dessert Meesters is het oude Van der Poel Desserts, dat in 2014 werd overgenomen. Volgens de regionale media stond Van der Poel toen op omvallen.

De totale onderneming van de familie Roerink realiseerde over 2014 een omzet van bijna €52,4 miljoen (2013: €44 miljoen). Het behaalde een winst vóór belastingen van €4,4 miljoen (2013: €3,3 miljoen). Voor 2015 zijn nog geen gegevens voorhanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.