Premium
Melk wordt gelost bij de fabriek van FrieslandCampina in Veghel. - Foto: Bert Jansen RundveeNieuws

Overcapaciteit FrieslandCampina gaat drukken op resultaat

Reacties

 1. De samenwerking met Natuurmonumenten heeft de dienst voor de melkveehouder niet bewezen .
  Het zou melk met meerwaarde gaan geven ,de boer moet inspanning leveren om hier aan de eisen te voldoen .
  De grote witte boorden de poen .
  RFC heeft de laatste jaren prima mensen op de communicatie zitten om de boeren het evangelie te verkondigen .
  Het blijft een vertrouwen in het evangelie hier hebben de mensen aan de top in elk geval baart bij .
  Een beetje minder arrogantie naar de leden was toch wel meer gewaardeerd.
  Toch jammer dat veel goed gelovige veehouders de dupe worden van het beleid .
  Blijf op letten op de aasgieren in het bedrijfsleven en de natuur veel eieren worden op gevreten in plaats van wat de verwachting is .

 2. De tijd zal het leren, wie het beste af is.
  Een hoop vertrekkers met kwak erremoei en stoere (boeren)verhalen om dit te verhullen.
  Een vertrekker met een gemiddelde jaarleverantie van 1.000.000 kg neemt al gauw zo’n € 120.000 ledenkapitaal- en € 50.000 vertrekpremie mee.
  Dat is financieel nogal wat aantrekkelijker dan € 80.000 euro van je ledenkapitaal te zien “verdampen” voor de aanschaf van de nieuwe ledencertificaten.
  Kun je toch mooi de R…bank een paar jaar van het lijf houden of ver***en zooi vervangen die de Rbank niet meer wil financieren.
  Voor de uitbetaalde melkprijs hoef je in elk geval niet te vertrekken, wellicht wel voor de nieuwe wijze van ledenfinanciering als je het niet meer trekt.
  Die het zich kan permitteren, past zich gewoon aan.
  Daarnaast heeft RFC een coulante oplossing voor de nooddruftigen onder ons.
  Maar dan moet je wel wat hoogmoed in kunnen leveren en dat is moeilijk.
  Gemakkelijker is dan de kont tegen de krib te gooien en zo de eer aan jezelf te houden
  Geluk toegewenst.
  We zullen het zien.deze reactie is automatisch gemodereerd

  1. xw als je voerfabriek je om geld vraagt blijf je ook of vertrek je dan?

  2. @Roording, ben je lid (mede eigenaar met recht op winstuitkering) of ben je leverancier met alleen de kale melkprijs, zoals bij A-ware?

   Daarnaast wordt niet gevraagd om extra geld maar wordt het geld wat de meeste boeren er al in hebben zitten in een andere vorm gebracht.

 3. Komt het toch nog goed met de gebalanceerde groei waar twee jaar geleden de leden die uitgebreid hadden mee lastig werden gevallen .

 4. Hoop dat het de vertrekkers goed gaat. Dat ze zich bij een nieuwe afnemer geen zorgen hoeven te maken hoe het allemaal komt…. Wij 5 jaar terug al weg gegaan bij FC, geen moment spijt van gehad. Wel naïef wanneer sommige leden nu pas zien hoe het er voor staat. Was 5 jaar terug al heel duidelijk. Persoonlijk vind ik het jammer dat het nog steeds een neergaande lijn is. Ik had toch gehoopt (Verwacht) dat Fc zich op tijd zou herstellen.

 5. blijft toch lachwekkend die smoesjes elke keer in amersfoort, jarenlang roepen dat ze teveel melk hebben en die onderste bakjes verliesgevend zijn nu komen de onderste bakjes leeg is het ook weer niet goed

 6. Tegenstrijdig verhaal. Half jaar geleden werd vermeld dat RFC geen probleem had met minder melk want dan hoefden ze minder melk onder de kostprijs te verwerken en dat zou de winst doen stijgen. Nu is het dat de winst daalt door onderbezetting van de capaciteit. Dat was een half jaar geleden niet te voorzien?

 7. En dit zijn alleen nog maar de overstappers die zich moesten melden voor 1 oktober. Komt nog de grote stoppers golf bij en straks ook nog degene die gezien hun plek nabij natura 2000 gebied nog moeten stoppen .

  1. Het probleem is niet de vertrekkers maar de investeringen in extra verwerkingscapaciteit een aantal jaren geleden. Ook nu nog brengt een deel van de melk de garantieprijs niet op. Daar gaat geld achteraan.

Beheer
WP Admin