Rundveehouderij

Nieuws 2507 x bekeken 11 reacties

Cono verhoogt uitbetaling melkgeld flink

Westbeemster - Cono Kaasmakers verhoogt de uitbetaling van melkgeld over september met €1,76 naar €30,81 per 100 kilo.

Dit is het saldo van een verlaging van de gewone melkprijs met €1,49 en de introductie van de wintermelktoeslag met €3,25.

Volgens Cono-directeur Eric Hulst geeft het iets vriendelijker sentiment op de zuivelmarkt ruimte voor deze aanpassing. Maandag maakte FrieslandCampina al een verhoging van de garantieprijs voor oktober bekend met 50 cent per 100 kilo.

Prijs tot en met september €32,08

De nieuwe vetprijs van Cono voor september is bepaald op €2,45 per kilo, terwijl de eiwitprijs is vastgesteld op €5,90 per kilo. Dit zijn verlagingen met achtereenvolgens 15 en 24 cent ten opzichte van augustus. Gemiddeld tot en met september betaalt Cono nu een voorschot-melkprijs van €32,08 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • Mozes

  Zonder wintermelktoeslag wordt de melkprijs dus verlaagt.

 • Eminem2010

  inderdaad Mozes mijn idee. Snap dat hele wintermelk toeslag ook niet meer als ze het toch gebruiken als instrument om de prijs te sturen schaf het dan af en de inhouding ervan ook.

 • richard3

  Wat een achterlijk artikel vol tegenstrijdigheden. Melkprijs wordt gewoon met 1,49 verlaagd, wintermelktoeslag is er al jaren.

 • klaas.van.der.horst1

  Beste mensen,
  Graag normaal taalgebruik. Ook het verzoek om eerst te lezen wat er staat.
  Dus: Cono verhoogt de uitbetaling, niet het voorschot. Waarom gaat de uitbetaling omhoog? Omdat de plus van de wintermelktoeslag de verlaging van het reguliere voorschot overtreft.
  Er zijn fabrikanten die het anders doen.

 • gerrit.lammertink1

  Sensatiejournalistiek van Boerderij. Als de redactie zo lezers wil houden"..........

 • 18borst

  Juist klaas v d horst
  Kujk maar naar leerdammer dan doet cono het heel nettjes

 • H.Grotenhuis1

  Geen appels met peren vergelijken, RFC hield voor september de prijs gelijk, garantieprijs onveranderd op 28,50 en herfsttoeslag onveranderd op 2,45.

 • Eminem2010

  18 borst als Leerdammer het schandalig doet en cono iets beter maakt dat nog niet dat ze het heel netjes doen. wel dingen in perspectief blijven plaatsen.

 • klaas.van.der.horst1

  Melkprijzen met elkaar vergelijken blijft lastig. Bij FrieslandCampina zijn de seizoenstoeslagen en inhoudingen er wel, maar je voelt ze niet direct. Ze worden achteraf tegen elkaar gesaldeerd. Bij Cono, Bel, DOC werkt dat anders.
  Bij verwerkers is wel steeds meer de neiging te bespeuren om de seizoenstoeslagen als ook regulier melkgeld te zijn. Komt er een toeslag of heffing aan, dan is dat een mooi moment om ook even aan de reguliere melkprijs te sleutelen, zo bewijst de praktijk.

 • familiebeldman1

  Klaas van der horst1
  Bij mijn weten heeft Doc geen zomerheffing en wintertoeslag meer sinds 2 jaar.

 • klaas.van.der.horst1

  Je hebt helemaal gelijk. Heb het wel goed in mijn documentatie staan, maar had het even niet helder voor ogen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.