RundveeNieuws

Fabrelac in handen van FrieslandCampina

Amersfoort – FrieslandCampina neemt de Belgische mozzarellaproducent Fabrelac over. Hiermee breidt FrieslandCampina haar kaasportfolio uit en begeeft het zich voor het eerst op de mozzarellamarkt, die volgens de onderneming groeiend is.

Bas van der Berg, director FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder, stelt dat FrieslandCampina een moderne en efficiëntie productielocatie binnen haalt die niet ver van de eigen coöperatieve basis ligt. Het biedt ook de mogelijkheid om afnemers naast het bestaande kaasassortiment nu ook een breed assortiment aan mozzarellaproducten aan te bieden.

Koemelkmozzarella

Fabrelac is in bezit van een volledig geautomatiseerde productielocatie in Bree. De fabriek is enkele jaren geleden flink uitgebreid en gemoderniseerd. Nu is de maximale productiecapaciteit 30 miljoen kilo mozzarella. Er wordt vooral koemelkmozzarella geproduceerd. Dit product wordt verwerkt in andere voedingsmiddelen, onder meer als pizza-toppings. Daarnaast produceert de onderneming ook salades, wei-ingrediënten en room. De overname ligt nu ter goedkeuring bij de mededingingsautoriteiten.

Beheer
WP Admin