Rundveehouderij

Nieuws 3420 x bekeken 10 reacties

Fabrelac in handen van FrieslandCampina

Amersfoort - FrieslandCampina neemt de Belgische mozzarellaproducent Fabrelac over. Hiermee breidt FrieslandCampina haar kaasportfolio uit en begeeft het zich voor het eerst op de mozzarellamarkt, die volgens de onderneming groeiend is.

Bas van der Berg, director FrieslandCampina Cheese, Butter & Milkpowder, stelt dat FrieslandCampina een moderne en efficiëntie productielocatie binnen haalt die niet ver van de eigen coöperatieve basis ligt. Het biedt ook de mogelijkheid om afnemers naast het bestaande kaasassortiment nu ook een breed assortiment aan mozzarellaproducten aan te bieden.

Koemelkmozzarella

Fabrelac is in bezit van een volledig geautomatiseerde productielocatie in Bree. De fabriek is enkele jaren geleden flink uitgebreid en gemoderniseerd. Nu is de maximale productiecapaciteit 30 miljoen kilo mozzarella. Er wordt vooral koemelkmozzarella geproduceerd. Dit product wordt verwerkt in andere voedingsmiddelen, onder meer als pizza-toppings. Daarnaast produceert de onderneming ook salades, wei-ingrediënten en room. De overname ligt nu ter goedkeuring bij de mededingingsautoriteiten.

Laatste reacties

 • abtje

  Kopen, kopen, kopen. Geld zat, betalen de boeren gewoon wat minder en wij kunnen blijven spelen met hun geld.

 • daan1908


  Tactisch  goede  zet .

 • janamtink@gmail.com

  Wat een dom zeggen van abtje ! FC.  Investeerd om rendement  te verhogen en betaald goede melkprijs en geeft goede rente vergoeding op boeren geld

 • samaja

  goede zet, de kennis en markt verbreden!

 • denker123

  <a href='mailto:janamtink@,FC'>janamtink@,FC</a> opereert in het buitenland als een particuliere onderneming,dus geen rentevergoeding op boerengeld .Friesland-Campina betaalt in Belgie en andere landen iets meer dan de hoogste melkgeld uitbetaler van elk land waar ze melkfabrieken hebben,De extra winst gaat naar de Cooperatie F.C. dus alleen naar de Nederlandse boeren, Van daar de hoge melkprijs van F.C. in Nederland.   

 • ceyssens

  Is inderdaad goeie zet voor Nederlandse boeren. Fabriek ligt net over de grens ,zal weining Belgische melk meer verwerkt worden.  

 • Mozes

  @denker123, Belgische leveranciers die geen lid zijn hebben geen geld in FC zitten. Voor welk geld zouden ze dan rentevergoeding moeten hebben? 

 • koestal

  Gewone koemelk ? ,ik dacht dat mozarella van melk van waterbuffels gemaakt werd.

 • janamtink@gmail.com

  Ja Mozes je hebt gelijk. Volgens mij werkt FC met geld van boeren en banken. Op ons geld in de onderneming krijgen we een goede rente vergoeding. Als er winst wordt gemaakt komt dit ten goede aan de leden

 • denker123


  Mozes,ik probeerde uit te leggen aan janamtink dat Friesland-Campina in het buitenland alleen als particuliere onderneming opereert,dus is er ook geen boerengeld in F.C. en ook geen rentevergoeding. Zo kunnen Nederlandse boeren fosfaatrechten gaan kopen door de hoge melkprijs van Cooperatie F.C., die zo hoog is omdat de winst bijna geheel gehaald wordt doordat F.C .als particuliere onderneming in het buitenland de winst naar de Cooperatie in Nederland haalt.Arla heeft wel in alle landen waar ze aktief zijn wel leden.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.