Rundveehouderij

Nieuws 2049 x bekeken 1 reactie

'Te veel buitenlands lamsvlees in Brits schap'

Londen– De National Farmers Union (NFU) eist ook dit jaar bij het begin van het seizoen dat de Britse supermarkten lamsvlees uit eigen land een eerlijke kans geven. Voorzitter Meurig Raymond heeft de winkeliers daarom per brief gevraagd wat ze op dat gebied gaan doen.

Volgens de NFU voeren veel winkelbedrijven de laatste tijd weer op grote schaal lamsvlees uit Nieuw-Zeeland in terwijl het aanbod uit eigen land voldoende is. Raymond wil daarom weten wanneer de winkeliers Brits vlees gaan inkopen, hoeveel ze dit jaar af denken te nemen en hoeveel procent dat is van de totale afzet. Ook vraagt hij of er reclame-acties komen om de verkoop van Brits lamsvlees aan te moedigen.

Eén reactie

  • Schaapje

    Prima, daar houden dat lamsvlees. De retail hier in Nederland zou dat ook moeten doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.