Rundveehouderij

Nieuws 2631 x bekeken

Nieuw-Zeelanders flink op de rem

Brussel - Melkveehouders in Nieuw-Zeeland stappen flink op de rem wat betreft de productie, maar zowel in Australië als in de Verenigde Staten (VS) ligt het nog boven het niveau van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Milk Market Observatory.

Met ruim 2,5 miljard kilo in de maand september ligt de productie in Nieuw-Zeeland 7,5% onder het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste 4 maanden van het nieuwe seizoen, dat afgelopen juni is gestart, ligt de productie 4% lager ten opzichte van een jaar eerder. Vorig seizoen lag de melkproductie in Nieuw-Zeeland met 21,9 miljard kilo 2,8% boven voorgaand seizoen.

Hogere melkproductie in Australië

In Australië zit de melkproductie juist in de lift. Daar werd in september 3,5% meer melk aangevoerd ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Over het algemeen ligt de productie ligt daar dit seizoen, dat eveneens in juni is gestart, 5,5% hoger ten opzichte van het voorgaande seizoen. In seizoen 2014/2015 kwam de productie uit op 9,4 miljard kilo; 2,6% hoger ten opzichte van seizoen 2013/2014.

Productie VS boven niveau van vorig jaar

Ook in de VS wordt er nog steeds flink geproduceerd. In september lag de productie met 7,5 miljard 0,4% boven het niveau van dezelfde maand een jaar eerder. Vanaf januari tot en met september ligt de productie in de VS 1,4% hoger ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder. In 2014 produceerden melkveehouders in de VS 93,5 miljard kilo melk; 2,4% meer ten opzichte van 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.