Rundveehouderij

Nieuws 631 x bekeken 1 reactie

Veel klauwproblemen op Beierse veebedrijven

München – Op ruim de helft van de Beierse melkveebedrijven heeft het vee te maken met ernstige klauwproblemen, meestal door achterstallig en/of gebrekkig onderhoud. In ruim 10 procent van de onderzochte gevallen bleken koeien ook Mortellara (Dermatitis digitalis) te hebben.

Dit komt naar voren in een onderzoek van de Ludwig-Maximilians universiteit in München. Het onderzoek werd gedaan bij dieren die voor de slacht werden aangevoerd bij twee Beierse slachterijen. Dat zijn misschien niet de meest representatieve dieren, maar volgens de onderzoekers geven de uitkomsten niettemin aan dat het slecht is gesteld met de klauwgezondheid van melkkoeien in Beieren.

Eén reactie

  • joannes

    Wat een Onderzoek! ¨Het onderzoek werd gedaan bij dieren die voor de slacht werden aangevoerd bij twee Beierse slachterijen.¨ Wanneer je de ruimers gaat meten als representatief, mag je je toch afvragen of het probleem niet bij de Onderzoekers ligt? Een 0 tolerantie is óók hier Utopisch!

Of registreer je om te kunnen reageren.