RundveeNieuws

Grootste melkveebedrijf Canada in opspraak

Chilliwack – Het grootste melkveebedrijf in Canada, Chilliwack Cattle Sales gelegen in Brits-Columbia, is in opspraak na beelden van dierenmishandeling.

Op de schokkende beelden, die dierwelzijnsorganisatie Mercy for Animals tijdens een undercoveroperatie maakte, is onder meer te zien hoe werknemers de melkkoeien met voorwerpen als kettingen en stokken slaan en schoppen. Op het bedrijf staan meer dan 3.000 melkkoeien.

Jeff Kooyman, samen met zijn zes broers eigenaar van het bedrijf, spreekt tegenover lokale media van verschrikkelijke beelden. Hij laat weten niet van de misstanden op de hoogte te zijn geweest en mee te werken aan een door de dierenbescherming ingesteld onderzoek. De dierenbescherming vraagt om strafvervolging van de werknemers. Betrokken acht werknemers, een kwart van het totale personeelsbestand, zijn inmiddels ontslagen. Nieuwe maatregelen moeten dergelijke praktijken in de toekomst voorkomen. Zo komen er camera’s in de stallen en wordt het personeel beter getraind.

De melk van Chilliwack gaat naar Saputo. De zuivelverwerker laat in een verklaring geen enkele vorm van dierenmishandeling te tolereren. De onderneming heeft haar zorg kenbaar gemaakt bij de brancheorganisatie en staat achter het ingestelde onderzoek.

Beheer
WP Admin