Rundveehouderij

Nieuws 1215 x bekeken

Herefordkoe familie Huijbregts preferent verklaard

Riel - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Dutch Hereford Society in maart 2015 wordt de zesjarige koe Schroorsma Gerbrich van de familie Huijbregts in Riel preferent verklaard.

Deze door Bertus Faber uit Marrum gefokte koe heeft op een leeftijd van zes jaar vier keer gekalfd. Vier nakomelingen zijn inmiddels gekeurd op exterieur, waarbij deze een score voor algemeen voorkomen behaalden van 86, 87, 84 en 87 punten. Volgens de puntentelling behorende bij het predicaat levert dit in totaal 15 punten op. Huijbregts fokt al jaren Belgisch Witblauwen van hoog niveau. Mede vanwege de economische voordelen en de mogelijkheden in natuurbeheer hebben de veehouders hun veestapel uitgebreid met Herefords.

Of registreer je om te kunnen reageren.