Rundveehouderij

Nieuws 1706 x bekeken 1 reactie

GEA profiteert van groeiende vraag naar zuivel

Düsseldorf – FrieslandCampina heeft in het laatste kwartaal van 2013 een order van meer dan 70 miljoen euro geplaatst bij GEA. Daarmee was de Nederlandse zuivelonderneming in deze periode de belangrijkste klant van de leverancier van melkverwerkingsapparatuur.

De Duitse onderneming heeft goede zaken gedaan in het laatste kwartaal van 2013 en vulde haar orderportefeuille met opdrachten ter waarde van 120 miljoen euro. Zuivelondernemingen blijven investeren in uitbreiding van hun productiecapaciteit om aan de toenemende vraag naar zuivelproducten te kunnen voldoen. GEA levert FrieslandCampina een complete productielijn voor de verwerking van melk tot melkpoeder en babyvoeding. Eind 2013 leverde GEA werelds grootste melkpoederdroogtoren op in het Nieuw-Zeelandse Darfield. Deze poedertoren werd gebouwd in opdracht van Fonterra. Ook hier ging het om een order met een waarde van meer dan 70 miljoen euro.

Eén reactie

  • koestal

    als de melkveehouders er maar beter van worden is elke investering verantwoord

Of registreer je om te kunnen reageren.