De opvolger: Geld is niet mijn drijfveer RundveeFoto

De opvolger: ‘Geld is niet mijn drijfveer’

Opvolger Siebe van de Crommert (21), woont in Erp (Noord-Brabant). Hij zit in het derde jaar van zijn opleiding bedrijfskunde en agribusiness op de HAS Den Bosch. Hij helpt mee als hij niet op school zit. Vooral fokkerij vindt Siebe interessant.

Fokkerij, droogzetten en klauwen bekappen zijn Siebes taken. Melken gebeurt met twee robots.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Mijn ouders hebben zich voornamelijk gericht op groei. Dat was goed, daardoor staat er nu een levensvatbaar bedrijf. Maar ik denk niet dat ik gelukkig word van veel koeien houden. Ik wil me gaan richten op een zorgtak en een kaasmakerij. Geld is niet mijn drijfveer. Geld zie ik enkel als middel voor mijn bedrijfsvoering. En als ik het goed doe, houd ik er misschien ook nog wat aan over.”

Over vijf jaar …

“Ik hoop dat ik dan een goeddraaiende kaasmakerij en zorgtak heb. Ik wil me richten op mensen met een burn-out. Een deel van hun herstel kan bestaan uit helpen op de boerderij en met kaasmaken. Zo help ik ze verder, zonder mezelf te vergeten.”

Beweeg over de iconen voor meer informatie.


Dit artikel is te lezen in Boerderij 25 van 15 maart 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin