Rundveehouderij

Foto & video 18878 x bekeken 8 reactieslaatste update:26 sep 2016

De opvolger: ‘Met 200 koeien ontkom ik niet aan personeel’

Opvolger Marly van Paassen (20) in Vlierden (N.-Br.) werkt samen met haar ouders aan een nieuwe stal voor 80 koeien. "Over hoe de stal eruit moet zien, kan ik nu ook al meedenken en meebeslissen", zegt de has-studente.

Marly's ouders runnen door de week het bedrijf, zelf werkt ’s avonds en in de weekenden mee. Ze heeft bewust gekozen voor de studie bedrijfskunde, zodat ze de administratie kan doen. "Want daar heb ik geen hekel aan", zegt Marly. Onlangs speelde de ondernemende Marly nog een rol in de film Pionieren in de Peel.

Als ik het bedrijf overneem verander ik ...

“Ik hoef niet te wachten tot na de overname. We zijn bijvoorbeeld bezig met een nieuwe stal voor 80 koeien. Er komt dan ook een derde melkrobot. Over hoe dat eruit moet zien, kan ik ook nu al meedenken en meebeslissen. Ik word overal bij betrokken. Verder denk ik dat ik later met personeel moet gaan werken. Als mijn ouders een stap terug­doen en ik wil een bedrijf met 200 koeien in mijn eentje runnen, ontkom ik daar niet aan. Zeker niet als ik ook nog kinderen wil."

Over vijf jaar ...

“Is de studie af, staat de nieuwe stal er en houden we 200 koeien. Hopelijk is er dan genoeg werk voor mij, zodat mijn ouders het rustiger aan kunnen doen. Anders ga ik eerst nog erbij buiten de deur werken."

Beweeg met de muis over de iconen voor meer informatie.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 19 van 2 februari 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Laatste reacties

 • koeboertje

  Voor het eerst iemand die niet haar ouders als grootste voorbeeld heeft ,Marly kijkt verder dan de eigen brievenbus op de dam.

 • zeugenhouderij!!

  is wel vraag naar naar zo'n dochters

 • boerke brabant

  is wel vraag naar.......is geen handelswaar , kom op zeg

 • Noordam2

  nog een opvallend detail, Marly volgt een niet agrarische opleiding. Vrijwel alle opvolgers volgen een has opleiding.
  Ik als oudere boer zou ALTIJD adviseren om een niet agrarische opleiding te volgen om een bredere kijk op de maatschappij te krijgen. het praktische leer je toch wel of je koopt tijdelijk de kennis tijdelijk in.
  succes Marly

 • BO(skabout)ER

  @koeboertje; een hele opluchting idd! Er zijn heus wel betere boeren of ondernemers als je ouders. Persoonlijk houd ik überhaupt niet van voorbeelden. In alle bedrijven zitten goede en zwakke punten, jij moet als boer weten waar je goed in bent en de zwakke punten proberen te verbeteren of uit te besteden.

  @noordam2; echt een belachelijke redenering. Natuurlijk is het goed om een agrarische opleiding te volgen, ze doet dan ook bedrijfskunde aan de HAS..dat is ook agrarisch.

  Nu even over het stukje nu ik toch aan het schrijven ben;)! Deze boer moet nogal wat land hebben voor Brabantse begrippen om de uitbreiding te realiseren!

 • info36

  @Noordam, als je een goede agrarische opleiding hebt leer je daar vaak meer dan bij vele andere opleidingen. Ik heb allerlei opleidingen gevolgd, degene waar ik het meeste heb geleerd was de agrarische. Ik heb juist daar een brede kijk gekregen.

 • g.g

  hopelijk wordt ze gelukkig, 200 koeien en personeel.

 • deB.


  Hopelijk is er nog werk voor mij zegt ze, met 200 koeien????? Kom van die roze dromende wolk.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.