Foto: Koos Groenewold RundveeFoto

De opvolger: ‘Met 200 koeien ontkom ik niet aan personeel’

Opvolger Marly van Paassen (20) in Vlierden (N.-Br.) werkt samen met haar ouders aan een nieuwe stal voor 80 koeien. “Over hoe de stal eruit moet zien, kan ik nu ook al meedenken en meebeslissen”, zegt de has-studente.

Marly’s ouders runnen door de week het bedrijf, zelf werkt ’s avonds en in de weekenden mee. Ze heeft bewust gekozen voor de studie bedrijfskunde, zodat ze de administratie kan doen. “Want daar heb ik geen hekel aan”, zegt Marly. Onlangs speelde de ondernemende Marly nog een rol in de film Pionieren in de Peel.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Ik hoef niet te wachten tot na de overname. We zijn bijvoorbeeld bezig met een nieuwe stal voor 80 koeien. Er komt dan ook een derde melkrobot. Over hoe dat eruit moet zien, kan ik ook nu al meedenken en meebeslissen. Ik word overal bij betrokken. Verder denk ik dat ik later met personeel moet gaan werken. Als mijn ouders een stap terug­doen en ik wil een bedrijf met 200 koeien in mijn eentje runnen, ontkom ik daar niet aan. Zeker niet als ik ook nog kinderen wil.”

Over vijf jaar …

“Is de studie af, staat de nieuwe stal er en houden we 200 koeien. Hopelijk is er dan genoeg werk voor mij, zodat mijn ouders het rustiger aan kunnen doen. Anders ga ik eerst nog erbij buiten de deur werken.”

Beweeg met de muis over de iconen voor meer informatie.




Dit artikel is te lezen in Boerderij 19 van 2 februari 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin