Rundveehouderij

Foto & video 2946 x bekeken 8 reacties

Melksalon terug in Amsterdamse straatbeeld

Nu ondenkbaar, maar in 1900 nog heel gewoon in het straatbeeld van grote steden: melksalons. Tijdelijk is er eentje terug binnen de Amsterdamse grachtengordel. Het is een ontmoetingsplaats waar melk geconsumeerd en bediscussieerd wordt.

Engel Lameijer

Laatste reacties

 • somporn

  Melk,dat komt toch uit een boom.
  Lekker met elkaar in discussie gaan met mensen die totaal geen weet hebben van het reilen en zeilen,maar wel een mening hebben en vooral een standpunt hebben ingenomen.
  Men moest eens echte melk hebben gedronken,zo uit de tank ipv iets uit een pak dat er op moet lijken.
  FC zal eens echte melk in een pak doen en dat eens op de markt brengen,de mensen zouden nooit meer anders willen.Lekkerder dan alle frisdranken tezamen.
  Puur natuur en bovendien geweldig lekker!!!!!!

 • HenriW

  Jammer somporn dat je zo reageert.

  Er klinkt een arrogantie uit.' Consumenten en al helemaal niet die binnen de grachtengordel hebben een weet over de productie van voedsel'. Beetje dom zou Maxima zeggen. Waarom moet de agrarische sector gevrijwaard worden van kritiek.
  Ook stadse mensen weten dat kinderen niet door de ooievaar gebracht worden. En kennen het trucje, je stop er wat in, je haalt er wat uit, het geeft melk. Meerwaarde van dat proces, daar heb je o.m. mensen als Sietske Klooster voor nodig om uit de stront te komen.

 • Mozes

  In de film werd een vragenbord getoond waar mensen met het spannen van een draad antwoord konden geven op verschillende vragen over melk. Een van de vragen was waardoor de smaak van melk beïnvloedt wordt. Het viel mij op dat mensen alleen konden kiezen uit foute antwoorden. De smaak van melk wordt vooral bepaalt door het vetgehalte en de mate waarin het verhit is geweest. Deze twee antwoorden stonden er niet bij. 
  De charmante verschijning van Sietske Klooster heeft daarentegen wel een positieve indruk op mij gemaakt. 

 • joannes

  De grondgedachte dat de consument inspraak heeft of moet hebben op productie methoden of misschien wel op het ontwerp van productiemethoden is natuurlijk vals! Welke consument heeft invloed gehad op het ontwerp van de Iphone van Apple? Lees de Biografie van Steve Jobs eens en je zult tot hele andere inzichten komen voor wat betreft consumenten producten. Hoe kan een leek zich bemoeien met de ideale productie omstandigheden ook al betreft het dieren? 

 • Mozes

  De consument heeft altijd invloed gehad op productiemethoden via zijn koopgedrag. 

 • joannes

  Nooit op de details @Mozes! Hoe kan een leek 1) weten wat hij lekker of goed vindt zonder zelf eea te ervaren en 2) weten, kennen en kunnen, hoe te produceren wanneer hij de ervaring,de kennis en de inspiratie mist. Uit een schilderij of een geschiedenisboek lees en leer je de behoeften van een productiedier niet in te vullen. Het pretenderen is een grote dwaling! Ze bemoeien zich toch ook niet met het verwerkingsproces; ook dat laat men aan specialisten over! Waarschijnlijk omdat daar geen interesse voor is opgewekt en in is, en er daarmee nog geen Partij voor is opgericht. Dus Politiek niet interessant!   

 • koestal

  De Partij van de Dieren is ook de grootste in Amsterdam,heeft er zeker mee te maken ,straks melkkoeien in het Vondelpark

 • koestal

  Krijgen ze ook nog weidepremie

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.