Rundveehouderij

Foto & video 8878 x bekeken 5 reacties

Demonstratie mais hakselen op grote haksellengten

Vrijdag 23 oktober organiseerde Wolswinkel Mengvoeders in Zwartebroek in samenwerking met Kamps de Wild (importeur van Claas) een maisdemo over een nieuwe hakselmethode (shredlage), wat uit Amerika is komen overwaaien.

Shredlage zijn rollen met zaagtandprofiel en een spoed erop. Ze zijn geschikt voor haksellengtes van 20 tot 30 mm. De stengel en spil worden meer zijdelings uit elkaar getrokken. Door meer structuur geeft dit een betere pensprik voor de koe. Uit Amerikaanse testen is gebleken dat dit resulteert in meer melkproductie. Boerderij nam een kijkje bij de demonstratie.

Laatste reacties

 • Farmer4life2

  Lijkt mij wel de toekomst. Heb altijd al gedacht waarom maïs geen structuur bron was. De stengel in immers zeer prikbaar/houterig

 • henkpol12

  mooi systeem maar ik zag toch nog diepe sporen een ramp voor een volgende teelt. Maisteelt met ondergronds ploegen in stroken houdt de bodemstructuur en draagkracht op hoger niveau !!

 • Jan-Zonderland

  Waarom zijn de kosten van deze methode hoger ? Ik zou eerder verwachten dat ze lager zijn omdat minder kort hakselen (langer hakselen kan niet haha) minder vermogen per eenheid product vraagt dus lager brandstofverbruik of hogere capaciteit. Of vragen die speciale rollen zoveel meer vermogen ???

 • Sjakkie

  vervezelen vraagt meer kracht dan versnijden, vandaar.

 • info519

  Transport kost ook meer i.v.m. minder tonnen per vracht. Daarnaast is deze corncracker waarschijnlijk een stuk duurder dan de standaard corncracker.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.