Rundveehouderij

Achtergrond 2416 x bekeken

FrieslandCampina positief over effect van bonus

FrieslandCampina is positief gestemd over het effect van de bonus op het stabiliseren van de melkaanvoer, maar wil verder nog geen uitspraken doen.

Volgende week wordt een officiële mededeling gedaan, laat de grootste zuivelcoöperatie weten. FrieslandCampina wil eerst het effect van de problemen vorige week met de gladheid uitfilteren. Ook daardoor zou de aanvoer anders dan normaal kunnen zijn.

A-ware en Noorderland vergoeden melklozing

A-ware Food Group en Noorderland Melk compenseren hun leveranciers en leden de volledige schade van het laten weglopen van melk door de gladheid vorige week. Dit melden beide bedrijven. Het gaat overigens om slechts enkele boeren bij elk van de twee. FrieslandCampina besluit volgende week over eventuele compensatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.