Pluimveehouderij

Nieuws 3511 x bekeken

Frans kippenbedrijf opnieuw over de kop

Kippenbedrijf Tilly-Sabco, waar nu nog 200 mensen werken, dreigt definitief ten onder te gaan.

Het bedrijf ligt al enkele weken stil omdat de kippenfokkers weigeren te leveren zolang de uitstaande rekeningen niet worden betaald. De bewindvoerder heeft daarop aangekondigd faillissement aan te vragen bij de handelsrechter in Brest.
Tilly-Sabco heeft een bewogen paar jaar achter de rug. Het bedrijf kwam in 2013 in ernstige problemen door het besluit van de Europese Commissie om de exportsubsidie op diepvrieskip in te trekken. Franse kippenbedrijven ontvingen daarvoor jaarlijks meer dan €60 miljoen uit Brussel.

Banenverlies en vertrek directeur

Tilly-Sabco werd uiteindelijk gered door het investeringsfonds van Bretagne, de Kamer van Koophandel en de Britse handelaar in halalvlees MS Food. Daarbij gingen echter wel 120 van de destijds 320 banen verloren. De directeur van MS Food, Idris Mohammed, zou ook de leiding van Tilly-Sabco op zich nemen, maar heeft zich de laatste maanden niet meer in Frankrijk laten zien. Begin deze maand heeft Mohammed onverwacht aangekondigd ontslag te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.