Pluimveehouderij

Nieuws 1509 x bekeken 2 reacties

Ooievaar met H5N8 in dierentuin Rostock

Schwerin - Een in de dierentuin van het Noord-Duitse Rostock gehouden ooievaar blijkt besmet te zijn met H5N8. Dat deelt het landbouwministerie van de deelstaat Meckelenburg-Voor-Pommeren donderdag mee.

In totaal bood de dierentuin in de havenstad aan de Oostzee onderdak aan negen ooievaars. De dieren moesten worden geruimd. Meckelenburg-Voor-Pommeren kreeg begin november te maken met het virus, toen dit de kop op had gestoken op een groot kalkoenenbedrijf bij Greifswald. In december werd het virus in deze deelstaat ook vastgesteld bij een in het wild levende taling op het Oostzee-eiland Rügen.

Laatste reacties

  • J@gertje

    Zou Leo de spotvogel hier ook een verklaring voor hebben.

  • Burnetti

    Boeiend.

Of registreer je om te kunnen reageren.