Pluimveehouderij

Nieuws 1790 x bekeken 2 reacties

'Druk op rendement legsector blijft'

Amsterdam - De Legpluimveehouderij zal druk op het rendement blijven ervaren. Dat verwacht ABN-Amro in zijn visie op de legpluimveehouderij.

De bank verwacht dat de toename in de eierconsumptie van 1,5 procent in Nederland de dalende export naar Duitsland niet afdoende compenseert.

Duitsland is goed voor 51 procent van de export van de Nederlandse sector. Het belang van andere exportmarkten, zoals België, het Verenigd Koninkrijk en Italië en Zwitserland neemt toe. Ook Rusland wordt belangrijker.

De bank ziet verder kansen in de groeiende vraag van de industrie naar vloeibare eiproducten uit scharreleieren. Beheersing van de kostprijs in de legsector blijft echter van groot belang, zo verwacht de ABN-Amro.

De bank verwacht verder dat de daling van de voerprijzen nog wel even doorgaat. Dat is positief voor het rendement van de leghennenhouders.

Laatste reacties

  • rvdb

    de banken hebben overal een mening/ visie op maar als je vraagt wat gaat de rente doen dan hebben geen mening. laten ze zich daar maar eens druk over maken ipv alles negatief te benaderen

  • sandra01

    daling van de voerprijzen afgelopen week was het weer gestegen

Of registreer je om te kunnen reageren.