Pluimveehouderij

Nieuws 1095 x bekeken laatste update:22 nov 2014

Ophokplicht in België

Brussel - De Belgische minister voor landbouw Willy Borsus heeft een ophokplicht voor professionele pluimveehouders ingesteld.

In België zijn weliswaar nog geen gevallen van hoogpathogene vogelgriep geconstateerd maar de minister vindt de maatregel toch nodig vanwege de situatie in Nederland. Het voedselagentschap FAVV heeft de hobbyboeren in België ten stelligste aangeraden eveneens een ophokplicht in acht te nemen.

Verder mogen voertuigen, personen of materieel die in de vier voorafgaande dagen in contact zijn geweest met pluimvee of op een plaats zijn geweest waar pluimvee wordt gehouden in Nederland, Groot-Brittannië of het risicogebied in Duitsland niet op plaatsen in België komen waar pluimvee wordt gehouden. Verder moeten vrachtauto's waarmee pluimvee of eieren zijn vervoerd ontsmet worden en mag geen onbehandeld oppervlaktewater gebruikt worden voor het drinken van de dieren. Voor het houden van markten en evenementen rond pluimvee geldt een aantal voorwaarden. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.