Mechanisatie

Nieuws 2797 x bekeken

Meer trekkers afgeleverd

In maart zijn in Nederland 356 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, 40 meer dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie van machinebouwers en importeurs Fedecom. In het eerste kwartaal zijn nu 641 machines afgeleverd en dat zijn er 7 meer dan een jaar eerder.

Fendt grootste marktaandeel

De aantallen per merk worden met een jaar vertraging bekendgemaakt omdat in Nederland nog geen kentekenplicht voor trekkers geldt. De regering koerst op invoering in 2018. Uit cijfers van 2015 blijkt dat Fendt in het eerste kwartaal van dat jaar met 129 afgeleverde machines het grootste marktaandeel claimde, nog voor John Deere en New Holland.

CNH Industrial

Op concernniveau was CNH Industrial met de merken Case-IH, New Holland en Steyr de nummer één, gevolgd door AGCO, de eigenaar van Fendt, Massey Ferguson en Valtra. Opvallend is dat Deutz-Fahr in het eerste kwartaal de afzet ruimschoots zag halveren tot 36 trekkers terwijl Claas met 39 afgeleverde machines tot de zeldzame groeiers behoorde.

Of registreer je om te kunnen reageren.