Mechanisatie

Nieuws 1812 x bekeken

Eerste roterende wieder in Nederland

Reesink Technische Handel (RTH) stelde vorige maand de eerste Einböck Aerostar Rotation in Nederland in bedrijf. Deze machine, met roterende tanden, moet als alternatief dienen voor de wiedeg met vaste tanden.

Door de roterende tanden heeft de machine minder kans op vollopen door gewasresten. De tanden lopen er overheen. Het losgewerkte onkruid komt bovendien meer in beweging, zodat het zand eraf wordt geschud. Dit maakt de kans kleiner dat het onkruid opnieuw wortelt.

Einböck introduceerde de machine vorig jaar. De eerste Nederlandse gebruiker heeft de machine aangeschaft onder meer om bloembollen voor opkomst oppervlakkig te kunnen wieden. Voor de 6 meter brede machine volstaat een 100 pk-trekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.