<em>Foto's: Stefan Tovornik</em> MechanisatieNieuws

Trekkertest: 4 boerentrekkers

De redactie van TREKKER testte 4 trekkers die geschikt zijn voor allerlei klussen op en rond het erf van een boerderij. Daar zijn geen extreme krachtpatser voor nodig; een trekker rond de 75 pk is een prima keuze waarmee je op een beperkte oppervlakte overal uit de voeten kunt. Zeker als daar een voorlader op zit, blijft geen karwei meer liggen.

Het compacte kwartet bestond uit:

  1. de Deutz-Fahr 5080D
  2. de John Deere 5080 G
  3. de Kubota M7060
  4. de Steyr 4075 Kompakt

Zowel in de basisuitvoering als in de testuitvoering (met fronthef en -aftakas) is de Deutz-Fahr 5080D met €58.540 het duurst. Maar met de EHR, externe bediening voor hef én aftakas en de drietraps powershift heb je dan ook een complete en breed inzetbare trekker.

JD zuinig, Kubota koopje

De John Deere 5080 G is in de basisversie het goedkoopst. Met EHR, elektrische ventielen en grotere hydrauliekpomp komt de prijs van de testtrekker op €55.300. Hiervoor krijg je de zuinige FPT-motor met goede prestaties en een tweetraps powershift. En zoek je een lage trekker, dan kun je niet om de John Deere heen. Wat ons niet beviel zijn het grote gaspedaal, het slechte zicht, de kleine cabine met transmissietunnel en de – ontbrekende – bijrijderstoel. Ook de maximale aanhangerlast is aan de lage kant.

Voor krap €44.200 heb je de Kubota M7060. Een koopje. Wendbaar, licht en je hebt goed zicht. Met de 18/18-bak zonder powershift valt te leven. Echte minpunten zijn het maximale trekgewicht van slechts 10 ton en de magere hefcapaciteit.

Goede indruk

De €53.000 kostende Steyr 4075 Kompakt liet in deze test een zeer goede indruk achter. Sterk, zuinig, het grootste hefvermogen, en ook nog eens de ruimste en stilste cabine met goed zicht. Als de beperkte transmissie storend is, dan is er voor €2.000 meer de Profi-uitvoering met tweetraps powershift en een EHR.

Ook een voorlader erbij? Die prijzen zijn terug te vinden in de tabel op pagina 13 van de digitale editie 330 van TREKKER. Lees daar ook het volledige testverslag. Of nog beter: abonneer u, en pluis het papieren maandblad lekker uit in de luie stoel.

Beheer
WP Admin