Mechanisatie

Nieuws 3158 x bekeken

Argi doet Argo onderdelen

Het Italiaanse Argo Tractors (Landini, McCormick, Valpadana) maakte bekend dat het de onderdelenvoorziening voor de Benelux voortaan laat lopen via Argi.

Argo Tractors verbrak in januari het contract dat het met Louis Nagel had voor de import van de trekkers. Dat was officieel om de tegenvallende verkoopresultaten.

Argi is in Didam (Gld.) gevestigd. Het bedrijf is van Gerard Zweers, voormalig directeur van Agritech. Agritech importeerde de trekkers van Argo voordat Louis Nagel dat ging doen. Argi doet verder de import van Celli grondbewerkingsmachines, Willemsen maismolens en vooral de Agricola Italiana groentezaaiers. Voorheen deed het ook Dieci verreikers, maar dat raakte het vorig jaar kwijt, ironisch genoeg, aan Louis Nagel.

Meer in het verschiet

Argo en Argi hebben de intentie om de rol van Argi uit te breiden tot volwaardig importeur. De onderhandelingen daarover lopen nog. De eerste prioriteit lag bij de onderdelenvoorziening, reden waarom beide bedrijven dit als eerste hebben opgepakt. Zij willen niet dat bestaande klanten niet kunnen draaien door een gebrek aan onderdelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.