MechanisatieNieuws

MF full liner in hooibouw

Feucht (D) – Massey Ferguson presenteert brede range machines voor gras- en hooibouw. Dat past in MF’s streven om (naast trekkers, combines en persen) een compleet full liner-assortiment van zulke werktuigen beschikbaar te hebben; werktuigen die volledig in harmonie – ‘Perfect Partnership’ – met elkaar samenwerken.

Het probleemloze partnerschap gaat een stapje verder dan Isobus, aldus MF, het gaat er ook om dat gps-gestuurd automatisch rijden, kopakkermanagement en telemetrie vlekkeloos samenwerken. MF wil de nieuwe machines land voor land uitrollen, te beginnen in Groot-Brittannië en Ierland.

Hooibouw en kuilvoer

Aan maaiers zet MF vijf schijvenmaaiers in de etalage van iets meer dan 2 tot 4 meter werkbreedte, plus twee halfgedragen varianten van 3 en 4 meter. Verder komen er getrokken maaiers, waaronder twee driedelige (zijmaaiers opklapbaar) met werkbreedtes van 8,3 en 9,3 meter.

Ligt het gras eenmaal tegen de vlakte, dan kan de klant verder met zes schudders (TD-serie) die van 5,2 tot 12,7 meter aankunnen: vier gedragen met vier, zes of acht rotors en twee getrokken met acht en tien rotors. Verder komen er vier éénrotorharken (3,6 tot 4,5 meter), vier halfgedragen tweerotorharken (tot 10 meter) en als topmodel een vierrotorhark met variabele werkbreedte tot 12,5 meter. Deze machine is ontworpen voor snelheden tot 50 km/uur.

Beheer
WP Admin