Mechanisatie

Nieuws 2726 x bekeken

Hydraulisch aangedreven pompen op John Deere-spuit

Horst (L.) - John Deere kan de getrokken spuitenserie R900i volgend jaar ook hydraulisch aangedreven leveren, naast de bekende aftakas-aandrijving. Deze optie noemt John Deere PowrSpray. Een PowrSpray-spuit past alleen achter trekkers met load-sensing.

Beide centrifugaalpompen worden hydraulisch aangedreven. De vulpomp heeft een capaciteit van 1.200 liter per minuut. De spuitpomp 750 liter of optioneel 1.000 liter per minuut. De drukregelaar is binnen PowrSpray komen te vervallen. De spuitpomp is uitgerust met een directe debietregeling, waardoor die zich razendsnel aanpast aan veranderingen van de dosering. Binnen drie seconden zit de pomp op 4.000 omwentelingen per minuut, sneller dan een drukregelaar het debiet zou kunnen aapassen, stelt de fabrikant.

De zelf-voorvullende lagedruk-vulpomp vult de veldspuit snel, zelfs wanneer de trekkermotor stationair loopt. Doordat de pompen nagenoeg onafhankelijk van het trekkertoerental functioneren, is volgens de fabrikant een aanzienlijke brandstofbesparing mogelijk.

De exacte meerprijs van PowrSpray is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk ergens tussen de €2.000 en €3.000 liggen.

Foto

  • Hydraulisch aangedreven pompen op John Deere-spuit

Of registreer je om te kunnen reageren.