Mechanisatie

Nieuws 1617 x bekeken 2 reactieslaatste update:28 mei 2015

Sterker en stabieler spuiten

Steenwijk (Ov.) - De Condor ClearancePlus die Agrifac in 2012 introduceerde is nu verbeterd. De spuit beschikt over meer power, een groter instelbereik voor de bodemvrijheid, en hij heeft minder ruimte nodig tussen plantrijen. Agrifac mikt vooral op buitenlandse klanten. Dat is zeker het geval bij de MountainMasterPlus-variant, die door onafhankelijk instelbare cilinders ook op 'on-Limburgse' hellingen nog recht overeind blijft.

De ClearancePlus is te koop met een verstelbare spoorbreedte van 190 tot 265 cm of 225 tot 300 cm. De bodemvrijheid was voorheen traploos instelbaar van 140 tot 200 cm, en dat bereik is nu 10 cm groter: 130 tot 200 cm. Tegelijk heeft de machine een smallere wielophanging (tandwielkast plus fusee) gekregen. Van voren bekeken was de ophanging van buitenkant wiel naar binnen toe 75 cm, en dat is nu gereduceerd tot 60 cm. Dat betekent minder beschadiging van de plantrijen links en rechts van de wielen, en dus minder opbrengstverlies. Volgens Agrifac is die ophanging bij anderen tot 66 procent breder. Het maakt de machine zeer geschikt voor gebruik in mais en zonnebloemen. De aandrijving van de wielen is verzwaard, waardoor de Condor met over meer power beschikt om zich over heuvelachtig terrein te bewegen.

Verbeteringen die in het vlakke Nederland niet direct nodig zijn. Agrifac richt zich met de ClearancePlus dan ook vooral op buitenlandse klanten. Dat geldt zeker voor het zusje, de MountainMasterPlus. Elk van de vier hoogtecilinders van de wielen is apart instelbaar, zodat de wielen altijd recht tussen de stengels van het gewas staan. Dit voorkomt gewasschade, en bespaart 5 procent brandstof, tot wel 25 procent in bergachtig gebied.

Foto

 • Van voren (of achteren) gezien is een wiel inclusief ophanging (tandwielkast en fusee) nog maar 60 cm breed, tegen 75 cm in de vorige versie.

  Van voren (of achteren) gezien is een wiel inclusief ophanging (tandwielkast en fusee) nog maar 60 cm breed, tegen 75 cm in de vorige versie.

 • Zonder individueel verstelbare hoogtecilinders komt de machine op hellingen scheef te staan en neemt de gewasbeschadiging toe.

  Zonder individueel verstelbare hoogtecilinders komt de machine op hellingen scheef te staan en neemt de gewasbeschadiging toe.

 • De MountainMasterPlus blijft loodrecht en laveert zo tussen de stengels door.

  De MountainMasterPlus blijft loodrecht en laveert zo tussen de stengels door.

 • De maten bij elkaar: spoorbreedte 190-265 of 225-300 cm, wiel(ophanging)breedte 60 cm en bodemvrijheid tot 200 cm.

  De maten bij elkaar: spoorbreedte 190-265 of 225-300 cm, wiel(ophanging)breedte 60 cm en bodemvrijheid tot 200 cm.

 • Met het vergrote traploos instelbare bodemvrijheidsbereik (nu 130 tot 200 cm) kom je probleemloos over hoge gewassen heen.

  Met het vergrote traploos instelbare bodemvrijheidsbereik (nu 130 tot 200 cm) kom je probleemloos over hoge gewassen heen.

 • Agrifac mikt vooral op de buitenlandse markt met deze lijn spuiten.

  Agrifac mikt vooral op de buitenlandse markt met deze lijn spuiten.

Laatste reacties

 • Jan-Zonderland

  Die van ons komt overmorgen (vrijdag) aan op ons bedrijf.

 • andrecanada


  wow veel spuit plezier  Jan  zou er ook een paar zien aan deze kant  allemaal jhondeer spuiten hier

   

Of registreer je om te kunnen reageren.