Mechanisatie

Nieuws 3101 x bekeken 5 reactieslaatste update:28 mei 2015

Culter 3.0: spitten en woelen ineens

Reusel (N.-Br.) – Imants breidt zijn productrange uit met de Culter 3.0-diepwoeler. Met deze machine kun je spitten en woelen in één werkgang. Hij is bedoeld om verdichtingen dieper dan de bouwvoor open te breken, maar zonder vermenging van de (vaak schralere) ondergrond met de toplaag.

De diepwoeler, of voorzetwoeler zo je wilt, kwam er omdat de fabrikant in het veld behoefte signaleerde aan een woeler die gemakkelijk te combineren is met een spitmachine, tegen lage kosten. Hij mocht dus niet te veel extra trekkracht vergen. Het resultaat is een machine die dicht op de trekker zit waarbij de spitmachine óók zeer dicht aan de woeler is gekoppeld, uiteraard zonder dat spitas en woeltanden elkaar raken. Met de Culter 3.0 kun je per gewas beslissen of je zowel woelt als spit, alleen woelt, of alleen spit. Het is dus een manusje van alles. De machine is bovendien de combineren met andere werktuigen, zoals een losse rol, rotorkopeg of schijveneg.

Deze jongste Imants (filmpje) is voorzien van zes hardmetalen tanden met eenvoudig te vervangen slijtdelen. Die breken de onderlaag door deze gelijkmatig omhoog te brengen zonder ongewenste grondverplaatsing. Dit levert een gelijkmatig bodemprofiel op over de volle werkbreedte van (de typenaam verraadt het al) 3 meter. De maximale werkdiepte is 60 cm. Uiteraard kun je ook minder tanden op grotere onderlinge afstand gebruiken. De Culter is gepoedercoat en beschikt over een hydraulische hef die tot 3.000 kg beurt.

De machine is bedoeld voor trekkers tot 400 pk. Hij staat op de prijslijst voor €7.500.

Foto

 • Alle zes tanden gemonteerd. Maar het kan ook met twee, drie of vier Cultertanden op gelijke afstand.

  Alle zes tanden gemonteerd. Maar het kan ook met twee, drie of vier Cultertanden op gelijke afstand.

 • Aan de hydraulische hef hang je bijvoorbeeld deze 48SX-spitmachine.

  Aan de hydraulische hef hang je bijvoorbeeld deze 48SX-spitmachine.

 • Culter 3.0: spitten en woelen ineens

Laatste reacties

 • somporn

  Heeft maar een trekker vanaf 400Pk nodig,die heeft iedere boer ook in de schuur staan natuurlijk,voor minder doen we het niet???????

 • rieuwersveld

  In combinatie met de spitter zeker die 400 pk! Heb zo'n woeler van kverneland achter 120 pk gehad op tarwestoppel op kleigrond. Dat ging heel best.

 • marc47


  Wij rijden met de kuhn cultisoil voor de Imants sx (4 tanden met voeten van 30cm. Op het zand met 250pk, een makkie. Op de weg is het wel oppassen.

 • mts Werkman

  200 pk is zat, dan worden de machines tenminste ook serieus afgesteld...

 • joohoo


  Als de breekbout knapt mag de tand niet de rotor raken!
  Je moet een clik melding doen voor je begind.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.