MechanisatieNieuws

Band Trelleborg 5 procent duurder

Brussel (B) – Fabrikant Trelleborg kondigt een prijsverhoging aan van circa 5 procent in de Benelux voor landbouwbanden, bosbouwbanden en banden voor lichte agrarische toepassingen. De nieuwe prijzen gaan in per 1 juni 2015.

De bandenmaker ondervindt prijsdruk op zijn productielocaties buiten Europa. Dat komt doordat daar in Amerikaanse dollars wordt afgerekend, en die munt is sinds medio 2014 een stuk duurder geworden ten opzichte van de euro. Veel grondstoffen voor banden komen uit Aziatische landen, en ook die inkoop gaat in US dollar.

De actuele prijslijst die Trelleborg hanteert, dateert alweer van eind 2013. Een euro was toen 1,35 dollar waard. Momenteel krijg je voor een euro slechts 1,05 dollar. Voor wie nog gauw zijn slag wil slaan voor 1 juni, geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Maar Trelleborg verwacht geen stormloop; de meeste gebruikers investeren pas als het daadwerkelijk nodig is in nieuwe banden, of volgens een vast schema.

Omdat het koersverhaal voor alle producenten geldt, is aannemelijk dat de hele bandenmarkt qua prijszetting deze richting op gaat.

Beheer
WP Admin