Mechanisatie

Nieuws 12279 x bekeken 18 reacties

Loonbedrijf verdeelt gewicht

Schalkwijk (U) - Loonbedrijf A.J Van Dijk wilde voor het sleepslangen een lichtere combinatie met een betere gewichtsverdeling.

Van Dijk liet daarom een lichte viercilinder trekker verbouwen en plaatste twee 4,5 meter brede bemesterdelen aan elke zijde. Om ruimte te creëren verlengde dealer Holland-Utrecht in Montfoort een Fendt 415 één tussen cabine en motor. In de hef hangt het middendeel van de Roelama-bemester, met een korte zwenkboom voor de aanvoerslang. De bemester is in totaal 12 meter breed en het geheel weegt 10,5 ton. Bij geren is de buitenste meter van elke boom in vier secties (via gps) af te sluiten. Op de kopakker kun je de bomen in één keer sluiten. Ze klappen in transport recht omhoog, dubbel voor de cabine. Het zicht blijft voldoende. Van Dijk zette ook een filmpje op zijn facebookpagina.

Foto

 • Loonbedrijf verdeelt gewicht
 • Loonbedrijf verdeelt gewicht
 • Loonbedrijf verdeelt gewicht

Laatste reacties

 • kleine boer

  Shit fendt...

 • ikkethuis

  de werktuigendrager van fendt was DE oplossing, jammer dat ie niet meer gemaakt wordt.

 • kleine boer

  ja ikkethuis net zo jammer als dat ze geen schakelbak meer hebben
  geen keuze meer dus altijd dure uitvoering

 • Mels

  Koop je toch een Valtra of een Mugge Fiets!!!! Wat een gezemel. Je bent niet verplicht om een Fendt te kopen.

 • kleine boer

  mels je bent nie verplicht te reageren.....

 • Boer Maarten

  nou ja doe mij maar New Holland of Ford

 • agri2

  Gewichtsverdeling lijkt ideaal. Dit systeem is volgens mij ook goed op een driewieler te bouwen.

 • Mels

  Nee Kleine boer dat klopt maar het is zo een vreemde reactie. Wat maakt het uit. Er is nog voldoende te kiezen.

 • flyinghollander

  Maarten ford is er al niet meer. Kleine boer geldt ook voor jezelf:)
  Waar wordt de tractor rest van het jaar voor gebruikt?

 • Dpj

  @agri2: In het noorden is een loonwerker die met een gestripte terragator rijdt. 4 dikke banden, en in honden gang. Klein tankje erop om op het kopeind in te pompen. Ideaal.

 • kleine boer

  mels flying. Ik heb mijn fendt 309 paar jr terug ingeruild op kleine vario en die heb ik na 350 uur ingeruild op een jd ik kon niet wennen aan de vario. En toen kwam ik er achter dat er best prijs verschil inzat tussen vario en schakelbak.

 • agri2

  @Dpj: In het zuidwesten loopt er een Vervaet met een klein tankje erop. De bemester hangt nog wel achterop, als de slang lang wordt en er getrokken moet worden komt al het gewicht op de achteras. Daarom is de oplossing met deze verlengde trekker zo mooi.

 • Mels

  Kleine boer. Dat was als John Deere fan een top actie. 300 serie vario is ook wat anders van bediening dan de grotere en ook ik heb ze nooit fijn gevonden. Succes met je Deere.

 • landboer

  Prachtig ding! Mooi zicht op je werk ook!

 • Warmerdam

  @ landboer. heb je ook zicht op het verkeer als de armen omhoog staan? Kijk maar eens naar de foto's op zijn facebookpagina. Van mij mag de politie hem van de weg halen.

 • Rebbie

  TGoed gezien warmerdam
   Op kopeinden tijdens keren te weinig grip waardoor de combi door de sleepslang om getrokken wordt. 

 • info104


  <em>Wanneer de haspel vol met slang zit en de bemester is opgeklapt zal de vooras van de trekker ernstig overbeladen zijn, bij de bemester achterop en haspel voorop heeft de vooras al teveel gewicht . De gewichtsverdeling tijdens het bemesten word in deze opzet niet veel beter omdat normaal tijdens het bemesten de bemester toch al op de grond rust en niet op de trekker rust, het gewicht van de trekker is erg belangrijk die moet zo licht mogelijk zijn om de insporing te minimaliseren. Verder is hij wel mooi in elkaar gezet, proficiat.</em>

 • abtje


  @Frits Huiden, via via via gehoord hoe dit stuk tot stand is gekomen. Vanuit je luie stoel foto's door laten sturen en via de telefoon enkele vragen gesteld. Helemaal prima, kan ook makkelijk tegenwoordig. Alleen dan wel zeer teleurstellend gedrag van Boerderij dat de betreffende mensen op hun vraag of ze een Boerderij mogen krijgen waar ze zelf instaan dat dit dan botweg geweigerd wordt. Beetje onfatsoenlijk gedrag... Stuur die mensen een paar Boerderijen op waar ze zelf instaan, is iedereen blij.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.