Mechanisatie

Nieuws 2600 x bekeken

Droog oefenen op John Deere-combine

Hannover (D.) – Een simulator is bekend uit de luchtvaart. Groentjes kunnen zich daar lekker dood vliegen zonder dat het kapitalen kost. Dat leek John Deere ook wel wat voor aanstaande maaidorserchauffeurs. Zittend op een echte stoel, maar met drie grote schermen om je heen in plaats van een dure maaidorser. Het heet GoHarvest, en krijgt een zilveren medaille op de Agritechnica.

Waarom een aanstaande chauffeur in het diepe gooien midden in het razend drukke oogstseizoen op een bijzonder dure machine, als het ook van tevoren kan in een simulator die geen ongelukken kan maken? GoHarvest Premium combine simulator maakt het mogelijk om de eerste 'praktijk'- stappen te zetten zonder dat een foutje leidt tot schade of kostbare down-tijd van de machine. De kandidaat kan alle bedieningsopties oefenen onder diverse 'werkomstandigheden'. Niet alleen het baantjes trekken op een grote akker, maar ook wegtransport, aan- en afkoppelen van het maaibord, kortom alles wat in het echt ook moet gebeuren. Tevens is het mogelijk service en onderhoud te trainen.

Volgens Deere werkt het oefenen met de drie grote schermen van GoHarvest beter dan simulaties via internet. Trainingssessies zijn mogelijk bij de dealer; de apparatuur kan ook worden ingehuurd.

John Deere, hal 13, stand E30

Foto

  • Droog oefenen op John Deere-combine
  • Droog oefenen op John Deere-combine
  • Droog oefenen op John Deere-combine

Of registreer je om te kunnen reageren.