Mechanisatie

Nieuws 2826 x bekeken 10 reactieslaatste update:30 sep 2014

Kubota onthult M7-serie

Parijs - Kubota introduceert vandaag in Parijs de nieuwe M7-serie landbouwtrekkers. De serie omvat drie modellen met motorvermogens van 130 pk tot 170 pk. Elk model is leverbaar met twee transmissies, waaronder een 24v/24a Zf (zesversnelling en een viertraps powershift) en een zf cvt. Er is keuze uit een 40 en 50 km/u-versie.

Het is Kubota's lang verwachte antwoord om echt deel te nemen aan de Europese markt.

De trekkers hebben nog steeds de 6,1 liter Kubota viercilinder waarbij de premiumversies een boost krijgen. De motoren voldoen al aan de stage IV emissie-eisen. In de cabine tref is er keuze uit twee schermen, waaronder een (voormalig) Kverneland Isomatch Tellus terminal.

Cabinevering is er zowel mechanisch als met semi-automatische luchtvering. De hef tilt 9 ton.

De trekkers worden gebouwd in de nieuwe fabriek in het Franse Duinkerken en zijn vanaf april 2015 leverbaar in Nederland.

 

Laatste reacties

 • ed12345

  Bas wat kost bv een 130 pk daar? Ik kreeg gisteren een folder van Kubota in de bus een MGX van100pk begint op Can $70.680 dat is in vergelijk met Case of JD toch gauw $15000 goedkoper

 • farmerbn

  Mooie trekker maar wat kost ie?

 • farmerbn

  Er zijn dus al twee mensen die de prijs willen weten van een kubota trekker. Als er hier geen reactie komt van de importeur of een verkoper dan geeft dat aan dat ze de potentiele klanten negeren of geen trekkers willen verkopen. Tarwe- en melkprijs zijn ook zichtbaar en de prijzen van auto's worden gewoon vermeldt in advertenties incl leaseprijzen.

 • Ties S

  levering gaat via een dealer..... dus als U zo geïnteresseerd bent... wandel daar dan eens binnen.....

 • Bas van Hattum
  Redactie

  Beste Ed12345 en Farmerbn. We hebben de kostprijs-vraag voorgelegd bij Kubota. Het antwoord is: de nieuwe Kubota's M7 zijn ten opzichte van concurrenten in een vergelijkbare vermogensklasse en uitvoering ca. 10 procent goedkoper. Denk bij concurrenten vooral aan wereldmerken zoals John Deere en New Holland.

 • farmerbn

  Toch raar dat boerderij wel precies de melk-en tarweprijs kent en noteert maar de prijs van een trekker niet. Dus onze afnemers zijn beter ingelicht over landbouwprijzen dan wij boeren over onze aankopen (trekkers, kunstmest). En wij betalen een abonnement voor boerderij.

 • Bas van Hattum
  Redactie

  @ Farmerbn. Ik begrijp je reactie, maar Kubota geeft nog geen exacte prijzen af. Aan niemand. We hebben er wel naar gevraagd. Zelfs de Nederlandse importeur weet wel wat er komt, maar weet niet in welke exacte (pakket)-uitvoeringen. We zitten wat betreft deze serie nog in een (te) vroeg stadium. Helaas.

 • el

  De kostprijs van de Kubota zal niet veel verschillen van andere merken ze gebruiken dezelfde onderdelen.Ook betalen ze de de Franse werknemers met euros.

 • ed12345

  Bas hier was deze week een demo Kubota bij een van mijn zo groen als gras buren,de oudste zoon vond wel dat het een ;down to earth trekker was en dat trok hem wel aan ,veel minder electronica, en behoorlijk goedkoper dan een JD.Via de plattelands TamTam had de JD dealer dit gehoord en was er gelijk naar toe gegaan om te kijken of ze serieus naar de Kubota keken.

 • a.vandewaart

  In de UK schijnen ze al wel een idee te hebben van de prijzen. Zie de link van de Britse pers:

  http://www.fwi.co.uk/articles/29/09/2014/146915/kubota-builds-its-biggest-tractor-yet-photos.htm

  En meer foto's. Best een aardige trekker!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.